Buat Duit Dengan Affiliate Program


Ramai yang suka tentang program buat duit di internet. Saya akan menulis skit tentang bagaimana untuk buat duit dengan affiliate. Jika anda sebagai blogger dalam BM, affiliate adalah antara sumber pendapatan yang perlu anda usahakan.

Talian internet pun dah semakin pulih. Baru la saya boleh menulis skit kat blog ni. kalo tak, internet terkemut kemut mcm siput sedut. Nak menulis pun takde mood. Alhamdulillah, nampaknya dah laju skit ni.Boleh saya meneruskan agenda saya untuk melancarkan produk terbaru saya nanti.

Kembali kepada topik kita pada hari ini. Bagaimana nak buat duit dengan program affiliate? Sebenarnya nak jual apa apa kat internet lebih kurang je. Teknik yang paling berkesan ialah mengunakankan teknik landing page. Tetapi takde pun yang buat untuk pasaran malaysia, kalo ada pun segelintir je.

Untuk menjual, anda perlu capture email pelawat anda. Itulah tujuan landing page. Tawarkan sesuatu yang percuma. Kemudian anda boleh follow up dari masa ke semasa. Jadi banyak program affiliate yang boleh anda promosikan.

Antara cara lain ialah dengan mengunakan blog dan juga forum. ia juga berkesan. Sebagai contoh di blog Raja Adsense, saya hanya meletakkan link dan jugak banner pada blog berkenaan tentang kuasa forex. Dan alhamdulillah, ia konsistem memberikan saya komisen setiap bulan sekurang kurang RM79. Saya tak perlu membuat apa apa pun.

Berkenaan dengan affiliate juga, saya juga telah setupkan satu Sistem Affiliate bersepadu untuk produk terbaru daripada saya. Komisen yang yang lumayan jika anda berjaya membuat jualan. Ini adalah kerana komisen dari RM30 ke RM120 bagi setiap jualan saya tawarkan kepada anda.

Anda boleh menyertai program affiliate saya di http://www.shamsuriyadi.com/partner/affiliate

Saya namakan program ini adalah Shamsuriyadi Partners Program. Ia adalah program affiliate bersepadu. jadi produk saya yang akan datang juga boleh dipromosikan menerusi program yang sama. Jadi ia akan memudahkan saya untuk mengurus affiliate. Anda juga mudah kerana anda perlu daftar satu program affiliate sahaja untuk buat duit.

Bagi Ebook Raja Adsense dan Penulis Ebook. Ia tetap akan mengunakan sistem yang lama. Mungkin juga akan mengunakan kedua duanya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comment 1

  1. bantingboy July 7, 2008

Leave a Reply

error: Content is protected !!