Monsun Biz Kena Hack?


Semalam ada orang emailkan saya satu print screen yang dia hack monsun biz. Saya cek semalam dah takde dah yang deface tu. Kalau ia benar berlaku, diorang kena pastikan security laman web mereka. Ini adalah kerana berjuta juta ringgit telah dilebur labur dalam perniagaan tersebut.

monsun hack

Klik gambar kalo nak besarkan.

Saya pun terpaksa alert & cek security site saya. Sebenarnya ada lagi hole yang hacker boleh masuk.Jika wordpress, hacker boleh masuk menerusi hole dalam template atau plugin yang digunakan. Jangan set 777 pada CHMOD tu.At least set 744 untuk fail fail kritikal laman web.

Harap mereka alert benda tu. Ada hacker malaysia yang berkemampuan untuk hack kalo diorang nak sebenarnya. Inilah siber war yang sebenar. Pertahankan laman web anda jika anda mempunyai laman.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 2

  1. titan April 29, 2008
  2. kimex May 1, 2008

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Kemaskini Terbaru Terus
Ke Emel Anda

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.