Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41


Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

GST semakin hampir. Lebih kurang 7 bulan daripada sekarang pelaksanaan akan dimulakan oleh kerajaan. Rata-rata rakyat masih keliru apakah GST sebenarnya? Apa yang bagus sangat dengan GST? Bagaimana GST ini dikira?

Begitu banyak persoalan yang perlu dijelaskan oleh kerajaan. Dalam iklan di TV kononya GST sangat bagus untuk pembangunan negara. Tang mana yang bagus tu? Kalau saya senaraikan di sini lari tajuk pula artikel kali ini. ūüėõ

Beberapa minggu lepas ada beberapa taklimat diadakan berkenaan perjawatan Penguasa Kastam Gred W41. Ia satu perjawatan khas untuk mereka yang mempunyai sekurang kurangnya ijazah. Dan peperiksaan online untuk pengambilan Penguasa Kastam Gred W41 ini akan diadakan pada 6hb September 2014. Lebih kurang 1 minggu daripada artikel ini ditulis.

Dalam taklimat berkenaan, mereka terang terangan pengambilan kali ini adalah untuk pelaksanaan GST pada April 2015 nanti. Dan jumlah calon untuk peperiksaan online penguasa kastam gred w41 ini adalah 85,000 orang! Ramai tu… dan kekosongan yang adalah 600 orang. Ia bergantung kepada JPA untuk menentukan pengambilan pegawai.

Cabaran yang sangat sukar. Bagaimana untuk mengatasi 85,000 orang calon yang sangat mengidamkan jawatan penguasa kastam gred W41. Hanya 0.7% akan berjaya menjawat jawatan Penguasa Kastam W41 dengan gaji minimum Rm1925.00. Itu belum ditambah dengan pelbagai elaun lain seperti COLA, Perumahan dan sebagainya. Jadi gaji awal penguasa kastam ini hampir RM3000.

Beban yang akan ditanggung adalah berkenaan GST. Kerajaan mahukan pegawai yang boleh memberi penerangan tentang GST.. Apakah kebaikannya kepada rakyat? Bagaimana pengiraan GST? Apa kesannya kepada rakyat?

GST adalah dibawah tanggungjawab Kastam Diraja Malaysia. Jadi mereka yang memohon jawatan ini, inilah kerja anda nanti.

Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41 Dari Rumah

Yang bagus tentang peperiksaan online ini, anda boleh menjawab soalan peperiksaan ini hanya dari rumah. Tak perlu memandu atau mengambil cuti semata mata untuk ke pusat peperiksaan seperti sebelum ini. Anda sudah boleh jimat wang dan cuti tahunan anda. Kalau bekerja di bidang swasta, pasti ada bos anda yang tidak mahu berikan peluang untuk anda berhenti kerja.

Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41 ini akan diadakan pada hari Sabtu. Jadi memang tak perlu mengambil cuti bagi sesetengah orang kecuali di pihak swasta yang bekerja pada hari Sabtu. Anda hanya perlu bersedia 1 jam lebih awal iaitu pada pukul 8.00 pagi.

Anda dibenarkan TIRU!!

Tidak seperti peperiksaan yang biasa dilakukan. Peperiksaan online, anda dibenarkan untuk tiru. Anda boleh mencari jawapan di Google (itupun kalau ada lah). Tiada soalan bocor untuk anda…hehehe. Namun, contoh soalan ada diberikan.

[box type=”blue”]

[+] Download Contoh Soalan dan Format Peperiksaan Penguasa Kastam Gred W41

[/box]

Ok. Anda boleh download fail pdf diatas untuk contoh soalan dan juga format peperiksan ini. Kalau nak versi penuh, nanti saya ceritakan. Teruskan membaca artikel ini.

Apa Matlamat Anda Dalam Peperiksan Online Penguasa Kastam Gred W41 ini?

Saya pasti rata-rata ingin lulus dengan cemerlang. Apa yang berlaku selepas lulus? Buat pertama kalinya tiada ujian fizikan atau PAC diadakan untuk jawatan Penguasa Kastam gred W41. Bagi mereka yang lulus, akan terus dipanggil untuk temuduga.

Latihan fizikal hanya akan dijalani oleh anda ketika di Akademi Kastam Diraja Malaysia (AKMAL). Hanya mereka yang terpilih akan menjalani latihan. Jadi jangan risau tentang ujian fizikal untuk pengambilan kali ini. Jika anda layak untuk menjadi Penguasa Kastam gred W41. Barulah anda akan diberikan latihan yang akan dijalani oleh semua pegawai kastam di Malaysia.

Di Jabatan Kastam Diraja Malaysia sendiri ada banyak bahagian dan unit seperti bahagian Kastam, pengurusan. percukaian dan juga penguatkuasaan. Bidang tugas pegawai kastam sangat besar sebenarnya. Namun, ia adalah satu organisasi penting negara.

Saya pasti anda ingin lulus dan menjadi seorang pegawai kastam yang dihormati.. (Ya. Gred W41 adalah jawatan yang tinggi di organisasi ini, ramai yang akan tabik anda nanti). Ia berdasarkan pengalaman saya menjadi seorang pelajar latihan industri pada tahun 2005 untuk mendapatkan Ijazah saya dahulu.

Nota Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

Berita baik buat mereka yang serius nak lulus dalam peperiksaan online penguasa kastam ini. Pihak Infokerjaya Resources telah membuat kajian dan menghasilkan panduan khas untuk calon yang bakal menduduki peperiksaan ini. Ia bukan percuma ya. Sekarang nak masuk tandas pun kena bayar. Apatah lagi untuk mendapatkan hasil kajian orang untuk membuat persediaan.

[box type=”blue”]

[+] Download Rujukan Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41

[/box]

Harga pakej ini bermula RM40 ke RM100 sahaja mengikut pakej yang ditawarkan. Terpulang kepada anda untuk mendapatkan pakej mana sekalipun. Pakej terbaik ialah pakej lengkap yang ditawarkan. Ia termasuk persediaan temuduga jika anda lulus dalam peperiksaan ini kelak.

Pihak Inforkerja ini telah membantu lebih daripada 65,000 orang calon sejak 2010. Mereka sudah 4 tahun membuat kajian tentang sistem peperiksaan SPA ini. Malah jika anda rasakan panduan ini tidak membantu anda, anda boleh minta duit anda dikembalikan.

Tiada risiko buat anda.

Ketika zaman muda dulu, tiada panduan untuk peperiksaan SPA. Study bagai nak rak, satu pun tak masuk exam. Kini calon-calon peperiksaan bertuah kerana ada pihak yang membuat kajian dan nota untuk anda. Dalam peperiksaan sebelum ini ramai calon lulus hasil daripada nota rujukan yang mereka hasilkan.

Benda yang baik sebegini, saya sangat suka untuk hebahkan kepada calon-calon yang bakal bersaing dengan 85,000 orang calon lain untuk mendapat tempat 600 orang terbaik.

Bukan senang nak senang! Untuk menjadi seorang penjawat jawatan kerajaan semakin sukar. Inilah peluang anda untuk mengubah hidup. Ijazah sudah ada namun kerja tidak sesuai dengan kelayakan anda. Anda diberi pilihan untuk membuat persediaan dengan lebih terancang dengan Pakej Rujukan Penguasa Kastam ini.

Jika anda lulus,yang senang ialah anda dan keluarga anda. Umur saya tidak lagi sesuai untuk kerja kerajaan. Jika saya, saya pasti akan dapatkannya. Sebabnya kebanyakan daripada kita memang tidak tahu apa apa dengan Kastam dan bidang kerja mereka. Dengan adanya panduan, ia akan dipermudahkan sedikit berbanding tiada panduan. Ia seoalah olah berjalan dalam gelap.

[box type=”blue”]

[+]>> DOWNLOAD RUJUKAN PEPERIKSAAN ONLINE PENGUASA KASTAM GRED W41 SEKARANG!!

[/box]

Ia adalah untuk kesenangan anda di masa hadapan. Dulu pernah menjadi impian saya untuk menjawat jawatan dalam kerajaan. Setelah terlibat dalam bisnes, saya mula rasa serasi. Lebih baik saya tawarkan bantuan kepada mereka yang berminat untuk bekerja dengan kerajaan.

Semoga dengan hasil tulisan saya yang tidak seberapa ini dapat memberikan anda semangat dan inspirasi untuk berjaya  dalam mencapai kerjaya pilihan anda. Sambar peluang yang anda dihadapan mata. Dan saya berharap ia akan membantu anda dalam peperiksaan nanti.

p/s: ¬†Tahun ini peperiksaan penguasa kastam ini merupakan peperiksaan yang mempunyai calon yang terbesar. Saya dengar pun telah air liur. Bagaimana untuk bersaing dengan 85,000 orang calon ini? Nasihat saya… DAPATKAN PAKEJ RUJUKAN PENGUASA KASTAM¬†.Tingkatkan peluang anda untuk lulus.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • gaji penguasa kastam w41
  • ujian fizikal penguasa kastam
  • tugas penguasa kastam w41
  • peperiksaan kastam online
  • penguasa kastam ujian pac
  • tuan hasbullah penguasa kastam
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 7

  1. sham August 30, 2014
  2. Abdfatah September 15, 2014
  3. norhida September 15, 2014
  4. NUR AZREEN BINTI ABDUL AZIZ September 15, 2014
  5. sham September 16, 2014
  6. Nur Alia September 16, 2014
  7. sham September 16, 2014

Leave a Reply

error: Content is protected !!