Teknik Bijak Tetapi Kotor Syarikat ISP China


Saya baru menerima email daripada satu syarikat registrar dari China. Ini adalah email diorang:

To whom it may concern:          2010-7-20

We are a domain name registration service company in Asia,

Last week we received a formal application submited by Justin Lee who wanted to use the keyword  “FREECOMPUTERSDRIVER” to  register the Internet Brand and with suffix such as .cn /.com.cn /.net.cn/.hk/ .asia/ domain names.

After our initial examination, we found that these domain names to be applied for registration  are same as your  domain name and trademark. We aren’t sure whether you have any relation with him. Because these domain names would produce possible dispute, now we have hold down his registration, but if we do not get your company’s an reply in the next 5 working days, we will approve his  application

In order to handle this issue better, Please contact us by Fax ,Telephone or Email as soon as possible.

Yours sincerely

Linda

Checking Department

Tel:   86 513 8532 2831
Fax:  86 513 8532 2832

Saya adalah owner Freecomputersdriver.com sejak 2006. Setakat ni saya terima beberapa orang nak beli domain tu tapi tak layan sebab ia menghasilkan sekurang kurangnya USD100 sebulan daripada Adsense dan juga affiliate.

Pada mulanya saya tak sedar taktik diorang ni. Lepas saya reply. Diorang reply ini:

Dear Sir

Thanks for your prompt reply. As far as we know, Mr. Justin Lee wants to apply to register domain “FREECOMPUTERSDRIVER” with the following suffixes:

.cn

.com.cn

.asia

.hk

.net.cn

And Internet Brand ” “.

You would know domain name takes open registration; this is international domain name registration principle. So Mr. Justin Lee has right to register it.

If you think his registration will confuse your clients and harm your profits, we can send an application document to you and help you register and protect these domains within our approving period. This is a better way to prevent domain name dispute.

I suggest that you had better to register firstly these domains so that avoid the loss of visiting customers to your website and unnecessary domain dispute.

If you think his application will not affect your company, you can give up, we will finish his registration. Hope gets your decision as soon as possible so that we can handle the next step

Best regards

Linda

Diorang akan bagi offer untuk saya beli semua domain extention/suffix .cn atau dari china. Dengan mereka akan dapat komisen la daripada jualan domain tersebut. Chet..poo–rah.

Internet brand la..copyright la..

Kalau google syarikat besar, diorang akan take over domain name yang ada trade mark dioran tanpa pampasan. Mungkin dasar yahudi memang macam tu kot.

Pasal domain trademark tu…lantak la kalau orang nak register extention mana pun. Yang penting .com, saya yang pegang dan tak bercadang untuk menjualnya.

Cara diorang ni nampak macam beretika tetapi sebenarnya agak keji kerana ada unsur ugutan yang kononnya bakal pembeli tersebut mengunakannya untuk tujuan tak baik. Ni kali pertama saya dihubungi syarikat registrar  semata mata untuk offer kat nama domain yang serupa tetapi ext negara china dan hong kong.

Malas nak layan diorang….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 3

  1. mashita July 25, 2010
  2. kerja sambilan January 22, 2011
  3. Kerja Sambilan March 6, 2011

Leave a Reply

error: Content is protected !!