Boikot Google- Boleh ke?


Apa khabar semua? Rajin pulak update blog ni..heheheh

Salah satu tools blogging yang saya gunakan ialah SEO Booster Pro iaitu salah satu plugin yang saya gunakan dalam semua blog saya. Yang plugin yang bagus untuk tahun keyword yang datang ke blog kita.

Salah satu keyword yang manarik minat saya ialah Boikot Google . Erk.. Boleh ke?

boycott google

Sekarang banyak benda kita berbabit dengan Google… Nak cari maklumat, buka browser cari di Google. Malah jenamanya melekat sampaikan bila nak cari maklumat je, orang akan cakap… Google jerrr.

Malah telefon yang kita pakai hari ini pun kebanyakkkan mengunakan sistem operasi Android iaitu yang dibangunkan oleh Google. Saya pun pelik kenapa blog saya ada incoming search dengan keyword boycott google. Pelik juga.

Keyword lain yang menarik ialah mimpi anak ular hilang. Ini pelik juga. Ada orang bela anak ular ke? Pastu hilang.. Dia bermimpi?

Bagi seorang blogger, data sebegini boleh diekploitasi menjadi satu artikel yang menarik dan juga sumber pelawat yang mencari katakunci yang berkenaan. Selain itu, ada banyak lagi cara untuk anda mendapatkan katakunci untuk dijadikan tajuk untuk blog atau artikel anda.

Ianya percuma je.  Salah satu cara yang cukup mudah dan ringkas ialah menggunakan Google Suggest. Dibawah adalah antara contoh Google Suggest. Saya baru sahaja menulis “panduan”, Google dah berikan cadangan kepada kita untuk cari apa yang kita mahu.

panduan

Ini boleh jadi modal idea untuk anda menulis blog. Anda boleh hasilkan artikel berdasarkan Google Suggest ini. Saya yakin anda tidak akan kekeringan idea untuk menulis lagi selepas ini. Bagus juga katakunci yang keluar berkenaan. Semuanya positif tetang solat. 🙂

Nak tulis? Silakan.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comment 1

  1. Anuar April 16, 2014

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Kemaskini Terbaru Terus
Ke Emel Anda

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.