Eksperimen Amazon Bulan Julai


Pada awal Julai, saya memulakan satu eksperimen untuk mencari duit daripada Amazon.com. Ia satu eksperimen amazon.com yang susah. Sebelum ramai yang komplen susah untuk jual barang kat Amazon ni. Saya memang tak nafikan memang susah. Susah untuk buatkan orang membeli barangan. Lebih senang buat adsense kan?

Cari traffic, buatkan diorang klik iklan adsense. Lagi senang….

Itulah anggapan saya dulu la. Sebab memang susah sangat nak jual satu barang di Amazon menerusi program affiliate diorang. Google pula sedang menyerang affiliate marketer. Laman web yang ranking “cantik” tiba delist/hilang daripada enjin carian. Banyak juga site saya terkena sehinggan pendapatan adsense menurun sehingga 70%.

Jad saya membuat eksperimen untuk mencuba buat duit daripada Amazon pula. Ada banyak panduan kat Warrior Forum yang menceritakan betapa lumayannya pendapatan mereka. Tapi saya ni pemalas, jadi saya outsourcekan beberapa kerja. Modal yang digunakan ialah USD300 atau kira kira RM900. Jumlah tersebut bukan digunakan seketul macam tu. Saya gunakan secara peringkat.Saya bangunkan 8 blog bagi eksperimen ini setelah membuat kajian hampir seminggu.

Akhirnya membuahkan sedikit hasil…

eksperimen-amazon-julai

Hasilnya saya berjaya menjual 16 item dengan harga jualan USD314.28. Komisen yang saya perolehi pula ialah USD18.86. Ini semua secara autopilot.  Saya ni kan seorang yang pemalas. Nak buat cara automatik je semua..hohoho

Pada bulan Julai saya bangunkan 4 blog sahaja.Nantikan post yang akan datang berkenaan Bulan Ogos pula.. Apa yang terjadi? Bagaimana pula prestasi bulan seterusnya…

Jangan lupa subcribe blog  ini, masukkan je emel kat borang kat tepi kanan tu. Jadi boleh baca entri terbaru saya menerusi emel anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • teknik autopilot buat duit usd
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

error: Content is protected !!

Kemaskini Terbaru Terus
Ke Emel Anda

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.