Ada Apa Dengan MiniNiaga- Trend Baru Perniagaan Internet Malaysia


Hari ini satu lagi sistem E-Dagang atau E-Commerce baru dilancarkan oleh Pihak FlareBiz Network. Ia merupakan salah satu versi sistem e-commerce tempatan yang cukup lengkap dan mudah. Saya jangkakan ia akan menjadi trend baru perniagaan internet yang menfokus produk yang spesifik.

Ia dinamakan  MiniNiaga merupakan produk kedua FlareBiz Network selepas NiagaKit dalam niche alat bantuan perniagaan. Saya diberi peluang untuk menguji sistem ini sebelum ini.

Konsep Minisite merupakan kaedah yang cukup berkesan dalam pemasaran produk yang spesifik. Ia sesuai untuk mereka yang menawarkan hanya maksimum 3 produk atau 3 pakej di dalam minisite. Jika lebih daripada itu, ia agak tidak sesuai untuk mereka yang menjual mengunakan kaedah Minisite.

Jika anda mempunyai banyak produk, saya galakkan anda mengunakan sistem NiagaKit yang berkonsepkan kedai online atau shopping cart. Ia memboleh anda menjual sebanyak mungkin produk dalam satu laman web.

Berbeza dengan Minisite yang hanya memfokuskan hanya pada maksimum 3 produk sahaja. Antara sebab utama ia memudahkan pelanggan anda membuat penilaian dan membeli produk yang anda tawarkan.

Apa Yang Menyebabkan Minisite Gagal Untuk Menjual?

Ramai yang tak tahu dan mengalami pelbagai masalah terutamanya bagi menghasilkan Minisite yang “membunuh” atau menjual. Semua orang mungkin boleh membina Minisite, namun tidak semua akan berjaya menjadikan minisite mereka sebagai wakil jualan bagi pihak anda.

Minisite adalah wakil jualan atau jurujual anda.

Antara faktor mereka gagal:

  1. Rekabentuk yang tidak menarik. Ia memainkan peranan penting dalam mempengaruhi perasaan ingin membeli secara psikologi.  Dengan minisite yang menarik, ia sudah cukup membuatkan orang teruja untuk membeli daripada anda.
  2. Tak faham dengan coding html/css. Saya pun kurang mahir jugak sebenarnya. Namun, dengan Mininiaga, ia mudah. Ala.. macam Microsoft Word je kalau tak paham dengan cecacing kerawit coding2 tu semua. Sesetengah skrip tidak mesra enjin carian. Itu yang sakit untuk dapatkan trafik/ pelawat percuma daripada enjin carian.
  3. Laman web tak mesra enjin carian. Jangan risau dengan Mininiaga, laman web anda pasti mudah tersenarai di enjin carian.
  4. Proses jual beli yang kucar kacir. Flow atau proses jual beli sangat penting. Jangan kacau ejakulasi “klimaks” pelanggan anda ingin membeli produk anda dengan sales flow yang kucar kacir dan mengelirukan. (ops…terlebih sudah…hehehe)
  5. Tiada borang tempahan. Ini silap besar yang saya pernah buat.hehehe.Saya pun buat silap tau. Tapi saya bernasib baik sebab pelanggan beli jugak sebab produk yang unik. Saya tak letak order form sehinggalah bulan lepas sejak tahun 2006. Produknya biarlah rahsia.. 😛
  6. FTP…dan banyak lagi la.

Masalah ini dapat dipermudah dengan Mininiaga. Hampir semua masalah yang sering dihadapi dalam menghasilkan Minisite yang bagus dalam diselesaikan. Malah anda akan mengunakan sistem yang cukup canggih.

Antara kelebihan Mininiaga ini adalah:

  1. Tempahan senang diuruskan dengan teratur dan terurus.
  2. Tambah produk atau buang produk dengan senang. Tu kalau nak tukar produk la.
  3. Pembayaran menerusi bank tempatan dan juga Paypal.
  4. Dah siap diSEO atau Search Engine Optimization. Pastikan semua enjin carian akan sayang kat web site anda.
  5. Ada Build In Sistem Affiliate. Tak payah upah orang install affiliate dah. Semua dah dipre configure. Hanya aktifkan je.
  6. Ada Invois generator. Jadi tak risau nak wat invois untuk pelanggan anda. Semuanya automatik terus hantar ke email pelanggan.
  7. Dowload page untuk mereka yang jual produk digital. Apabila semua proses pembayaran selesai. Link download pun dihantar.

Harga MiniNiaga ni berapa Henggit Ringgit?

Harganya bergantung kepada pakej:

Pakej Fizikal (untuk produk fizikal) – RM199

Pakej Digital (untuk produk digital) – RM249

Upah pasang (kalau nak la) – RM30

Seminar MiniNiaga- RM150

Harap Sudah jelas kan setakat ni. Ok ini tawaran menarik dari saya.

###################
TAWARAN HEBAT
###################

Ini tawaran daripada untuk mereka yang membeli daripada Link saya dibawah

Tawaran Bonus MiniNiaga Shamsuriyadi

Bagi yang membeli daripada link diatas, Anda akan diberikan

Panduan Google Adwords Pakej Gold yang berharga RM80 secara percuma. Jika anda  dah memilikinya, anda boleh memilih untuk menukar kepada produk saya yang lain yang sama harga dengannya.

Jadi anda boleh memanfaatkanya dalam mempromosikan produk anda nanti di Google Adwords.

Tawaran ini sah sehingga 15 Julai 2010 Sahaja. Jadi siapa beli sekarang dapat la satu salinan Bonus daripada saya. Jika beli selepas daripada tarikh diatas, tak dapat la bonus ni. Jadi kena beli pada harga biasala iaitu RM80 sahaja.

>>>>>>>Tawaran Bonus MiniNiaga Shamsuriyadi<<<<<<<<

Emailkan kepada support at shamsuriyadi.com untuk menuntut bonus anda.

Oklah. Itu sahaja kot review ringkas daripada saya. 😛

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Leave a Reply

error: Content is protected !!