Buat Kad Kahwin Sendiri Dengan Software Kad Kahwin

December 15, 2008 · 13 comments

in Review

Pada zaman kegawatan ekonomi sekarang pastinya ramai bakal pengantin tengah pening kepala sebab kos meningkat. Nak tak nak kena cari jalan untuk membuat sendiri kad kahwin. Jika kad kahwin berharga RM1.50 sekeping, ianya hanya 30sen ke 50sen jika anda membuatnya sendiri.

Jika jemputan anda 1000 orang, dah tentu RM1500 dah komfirm habis kalo kad kawin murah pada harga RM1.50.itu pun susah nak jumpa pada harga tu.Biasanya RM4,5 jugak la. Kalau buat sendiri, banyak yang anda berjaya selamatkan untuk dibelanjakan pada perkara lain.

Yang penting, orang datang ke kenduri anda. Tak gitu? Kad kahwin juga bertujuan untuk menwar warkan bahawa anda telah berkahwin. Kerja Walimatul Urus sekarang ni semakin naik harga. Katering, sewa menyewa, jurugambar dan sebagainya. Semua perkhidmatan kahwin ni naik harga. Alasannya minyak mahal, bahan mentah mahal walaupun harga minyak dah turun.

Ianya tak turun dah bila dah naik. Kos sara hidup pun dah meningkat. Yang nak kawin tu, cari la jalan untuk mengurangkan kos kahwin. Pejam celik, berbelas ribu juga kalo di pihak lelaki paling kurang kena sediakan. Maskahwin,hantaran,sewa-sewi,kenduri kendara,cenderamata & banyak lagi. Tu belum masuk perbelanjaan lepas kawin seperti sewa rumah,perabot,dapur & etc.

Saya menerima perisian kad kahwin ni selepas saya kawin. jadi tak sempat la nak buat sendiri. Sebab saya just perlu beli kad yang berharga 30sen hingga beberapa ringgit bergantung pada design. Lepas rekabentuk sendiri, anda just print diatas kertas kad yang dibeli.

Anda boleh dapatkan Panduan Perkahwinan untuk merancang dan menempah kad kahwin anda sendiri. Sebelum ini ada produk yang boleh membantu membuat rekabentuk kad kahwin. Namun, jualannya produk ini telah dihentikan oleh pemiliknya kerana ingin fokus kepada perniagaan printing mereka.

Anda boleh dapat Panduan Persediaan Perkahwinan ini untuk membantu anda merancang majlis perkahwinan anda kelak. Semoga majlis yang bakal anda langsungkan ini akan terus diingati sehingga ke anak cucu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • cara membuat kad kahwin
  • cara membuat kad jemputan
  • cara buat kad kahwin
  • cara membuat kad jemputan kahwin
  • contoh kad kahwin buatan sendiri
  • contoh kad kahwin buat sendiri
  • peta kad kahwin software download
  • cara buat kad kahwin sendiri
  • contoh kad jemputan kahwin buat sendiri
  • cara buat kad jemputan kahwin

{ 13 comments }

abdfatah December 24, 2008 at 6:58 pm

nak kahwin laa…

nak buat kad kahwin jugak laaa…

syairi September 29, 2009 at 3:33 pm

mcmane nk bt kad kawen sendiri. nk download cth x bolh pon…

sham September 29, 2009 at 4:51 pm

diorang dah offer servis buat kad kahwin dah sekarang ni. Tentang servis ni,saya tak tahu sangat.Diorang dah ubah produk diorang.

Ismail October 1, 2009 at 9:15 pm

print je kad kahwin sendiri. belajar bukan susah pun kan??

hehe tengok la cmana nak belajar buat printing kad kahwin sendiri di http://www.secret-of-printing.com nih..

untung2 boleh bukak kedai printing sendiri… :)

FazMelati July 6, 2011 at 8:54 pm

Salam, ni e-book je ke? cd ada tak, kalo nak buat kad kawen sendiri camana? software provide skali tak? pls advise, tq

sham July 7, 2011 at 1:35 am

ebook je dia jual. software hanya untuk peta sahaja.

Biasanya ia berbentuk actionscript.

zarina September 5, 2011 at 3:25 pm

nk buat kad sendiri mesti kene ade software diekan?br senang nk buat…ebook nie untuk ape?ebook nie hardcopy ker?

sham September 5, 2011 at 4:29 pm

Ebook dan template..software untuk peta pun ada tapi trial version rasanya.

reza September 17, 2011 at 12:44 am

ada jual lagi ke Pajej DIY Kad Kahwin untuk merekabentuk kad kahwin ni?

sham September 18, 2011 at 10:43 am

ada.

razman zakaria May 20, 2012 at 7:57 am

salam…masih ada lagi ke ebook buat kad kahwin? dimana saya nak dapat? dan berapa harga sekarang…

Layla Kad Kahwin May 21, 2012 at 12:31 pm

Menarik juga ni, anyway just nak share, kalau nak cari kad kahwin yang cantik2, design moden, dan murah leh try tgk kat http://www.dealovakadkahwin.com. Customer service diorang memang superb.

Admiral Hafiz July 20, 2012 at 2:03 pm

Salam bro.. boleh bagi tak link untuk download software untuk design peta kad kahwin?

Previous post:

Next post: