SeeMore.Com.My Vs WordsDeal.com

Semasa merayau rayau di internet saya terjumpa satu laman web yang seakan akan SEOMORE kepunyaan MIRSB. Konsep iklan Bid Keyword ni sebenarnya dah lama dah sebenarnya. Selepas Alex Tiew,orang pertama buat One Million Pixel berjaya jual pixel 1 juta dengan harga 1 dollar.

Konsep Bid keyword pun muncul. Anda boleh buat perbezaan diantara SEEMORE.Com.My dan WORDSDEALS.com . Anda boleh menilai la sendiri ye. WordsDeals menjual $1 untuk satu patah perkataan. Seemore? Ribu ribula mengikut iklan mereka kat akhbar tu. Berbagai pakej.

Script sedemikian berharga dalam USD19 je. Tak percaya? Klik Sini , Sini dan SINI. Saya jumpa 3 laman web yang menjual script berkenaan. Rasanya orang yang sama kot.Contoh laman web yang dibuat dengan script berkenaan? LINKSDESKTOP.com.

Interface memang boleh tukar. Script berkenaan dinamakan sebagai WORD TAG. Jadi anda pun boleh mulakan perniaan jual tag word. Apa yang anda perlukan ialah USD19(RM57) dan hosting bernilai rm60. Jadi dengan hanya RM117, anda dah menjadi pesaing rapat perniagaan jutaan ringgit SEEMORE. Hohoho

Boleh je nak lawan tu. Ada berani? Try la. Kat SEEMore pun takde advertiser lagi pun.Yang ada keyword tag link ke site Seemore sendiri. Pertama di malaysia? Tak juga, mesti ada rakyat malaysia yang dah buat. Orang yang betul betul pakar dalam Bisnes Directory ni adalah Alang.

Beliau mempunyai banyak direktori yang menjual iklan secara direktori ini. Pendapatan beliau 5 angka sebulan menerusi direktori dan juga blog beliau. Bahkan saya pun mempunyai satu Bid Directory. Pelanggan saya dari beberapa negara terutama US.

Lagi pendedahan panas kot dari saya. Bukan niat nak memburukkan sesiapa. Tetapi biarlah telus dalam perniagaan. Kalo main tipu tipu ni takkan ke mana perniagaan tersebut. Ia ibarat monsun yang datang dan pergi. Monsun timur laut bermula Oktober hingga Mac, Monsun Barat Daya dari April hingga Ogos. Begitulah keadaan monsun.

Terpulang diatas budi bicara anda untuk menilai. Saya hanya menyampaikan apa yang saya tahu dan analisis saya. Jika anda mempunyai produk untuk saya review pun boleh. Tiada masalah.

Pendedahan tentang Mirsb, Bossmailer dan seangkatan dengannya memang panas. Blog ini turut mendapat link back yang agak banyak jugak la. Walaupun berusia 3 bulan, ia mendapat pelawat yang tak la ramai sangat iaitu dalam sekitar 200 unik visitor setiap hari. Perjalanan blog ini masih panjang. 🙂

p/s: Saya ada menulis tentang Penipuan di Internet pada tahun 2007.Anda boleh download di Sini. Anda boleh baca dan jadikannya iktibar.Ambil masa jugak nak menulis laporan tu. Semoga ia memberi manfaat berguna kepada anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments 21

  1. kimex May 6, 2008
  2. sham May 6, 2008
  3. kimex May 6, 2008
  4. sham May 6, 2008
  5. Ajeng May 7, 2008
  6. irwan.dahnil May 7, 2008
  7. komenbook.com May 8, 2008
  8. sham May 8, 2008
  9. titan May 8, 2008
  10. IZA May 24, 2008
  11. eida June 4, 2008
  12. wan June 11, 2008
  13. amat June 23, 2008
  14. red June 24, 2008
  15. putri June 24, 2008
  16. sham June 24, 2008
  17. wirabayu October 18, 2008
  18. jamm November 27, 2008
  19. kuff May 28, 2009
  20. kuff May 28, 2009
  21. sham May 29, 2009

Leave a Reply

Kemaskini Terbaru Terus
Ke Emel Anda

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.