Buat Duit Dengan Affiliate: Cara Sembunyikan Link Affiliate

May 23, 2011 · 7 comments

in Tips

Thumbnail image for Buat Duit Dengan Affiliate: Cara Sembunyikan Link Affiliate

Nak belajar cara promosi dan buat duit dengan affiliate?

Dalam pemasaran affiliate terdapat banyak isu yang seringkali menjadi duri dalam daging pemasaran affiliate. Ini menghalang sesetengah agen affiliate mendapat komisen mereka yang pertama. Ada sesetengah marketer melakukan link hijacking menyebabkan sesetengah affiliate marketer lain kehilangan komisen. Ini adalah antara masalah dalam newbie untuk buat duit dengan affiliate.

Jadi bila anda boleh buat duit dengan affiliate?

buat duit dengan affiliate

buat duit dengan affiliate

Cloaking atau menyembunyikan link affiliate adalah cara yang terbaik untuk mengelakkan berlakukanya kejadian. Dengan ini, mereka yang cuba untuk mencuri link tidak berjaya. Terdapat beberapa cara untuk melakukan cloaking ini.

  1. Khidmat Pihak Ketiga
    Contohnya penyedia perkhidmatan ialah tinyurl.com, bit.ly dan banyak lagi yang menyediakan perkhidmatan ini secara percuma.
  2. Skrip PHP
    Dengan mengunakan skrip ini, anda boleh setkan nama url yang diredirect oleh anda. Contohnya ialah seperti dibawah 

    <?php

    header(“location:http://link affiliate”);

    exit; ?>

    Caranya ialah:
    a) Buka notepad, pastekan kod diatas.Gantikan link affiliate dengan link affiliate produk yang anda promosikan.
    b) Kemdian savekan fail tersebut kepada .php. Tambahkan sahaja dot php (.php) pada akhiran fail.Jangan letakkan jurang (space) diantara nama fail.

  3. Kod Zero Frame
    Jika anda mempunyai domain atau subdomain, anda boleh gunakan kaedah zero frame ini. Ia seperti park domain. Pelawat tidak perasan bahawa mereka sebenarnya berada di laman web affiliate kerana ia tidak menunjukkan sebarang link affiliate pada url. Anda boleh gunakan kod ini:
    <!DOCTYPE html PUBLIC “-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN” “http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd”> <html xmlns=”http://www.w3.org/1999/xhtml”> <head> <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=iso-8859-1″ /> <title>Product Title</title> <META name=”robots” content=”noindex,nofollow”> </head> <frameset rows=”100%,*” border=”0″> <frame src=”http:// www .Your-Destination-Link” frameborder=”0″ /> <frame frameborder=”0″ noresize /> </frameset> document.removeEventListener(‘click, clickHandler, true); </html>
  4. Kod .htaccess
    Ini merupakan kaedah paling teknikal. Anda perlu setkannya pada fail .htaccess domain anda. Jika tiada, cipta satu fail dengan nama berkenaan.Anda perlu masukkan kod pada fail htaccess anda ini: 

    redirect 301 /tarikduit http://formulatarikduit.com

    Jadi jika saya letakkan linkĀ  shamsuriyadi.com/tarikduit .Secara automatik, ia akan diredirect kepada link affiliate formula tarik duit.

Ok. Ini adalah antara cara yang boleh anda gunakan untuk menyembunyikan link affiliate anda dihijack oleh affiliate marketer lain atau mereka yang suka membeli daripada link affiliate sendiri. Jadi anda tidak akan kehilangan komisen yang anda sedang bersusah payah berusaha untuk mempromosikannya.

Malah sesetengah kaedah cloaking ini menjadikan link affiliate anda seperti sebahagian daripada link dari laman web anda sedangkan ia sebenarnya adalah link affiliate.

Saya yakin anda boleh buat duit dengan affiliate dengan kaedah cloaking ini. Sembunyikan link affiliate anda dan mula buat duit dengan mana mana program afiliate yang anda suka. Tidak kira di Clickbank, CJ, CPA dan sebagainya.

Moh Buat Duit Dengan Affiliate…

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • sms-bertuah co cc
  • cara sembunyikan link amazone
  • www programafiliate com my

{ 7 comments… read them below or add one }

redfar May 23, 2011 at 8:43 pm

tips yg teknikal tu.. hehe.. terima kasih Bro Sham.. :)

sham May 23, 2011 at 8:49 pm

semoga memberi manfaat. saya dedahkan skit rahsia otai affiliate dalam kempen mereka.

Izzat May 23, 2011 at 9:19 pm

Ooo..ini rupanya cara nak hide link affiliate..yg zero frame tu cambest..nk try la.he thanks bro Sham :D

mhnizam May 24, 2011 at 1:09 pm

Saya selalu gunakan domain co.cc untuk sembunyikan link affiliate…dan kelebihan co.cc mungkin tak perlu tahu apa-apa coding dan boleh sembunyikan link affiliate tapi mungkin tuan ada pendapat lain tentang penggunaan co.cc ini?

sham May 24, 2011 at 9:27 pm

Ok..jugak guna domain .co.cc. Memang berkesan jugak untuk sembunyikan link affiliate.

kerja sambilan May 29, 2011 at 12:40 am

Woww… Sgt teknikal laaa

edie October 10, 2011 at 4:54 pm

dah dapat teknik yg betul…baru la senang nak buat..he..hee

Leave a Comment

Previous post:

Next post: