Rahsia Ebay Kini Terbongkar Oleh Sifu Lan


Saya dah beberapa kali khatam ebook sifulan iaitu Panduan & Teknik Rahsia Ebay. Ia memang sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mula berniaga di internet. Anda tidak perlu membina laman web. Hanya senaraikannya di eBay, Laman Lelongan Terbesar di Dunia.

Saya telah menyertai eBay pada May 2006 untuk membeli belah & menghabiskan duit di Paypal kerana dulu rakyat malaysia tak boleh keluarkan duit dari Paypal. Kini dah boleh dah. Jadi cara saya untuk menghabiskan duit dalam Paypal,saya membeli barang barang seperti kamera,software,script dan sebagainya.

Lepas membaca ebook sifu lan ni, saya pun test apa yang diajar. Jika anda baca sahaja & tidak mencubanya, ia adalah sia sia & lebih baik anda jangan beli kerana anda akan rugi RM50. Ilmu yang bagus jika anda manfaatkannya. Jangan hanya beli dan baca. Yang paling penting iaitu sikap orang yang berjaya ialah BERTINDAK!

Jika anda tidak bertindak dan memulakan perniagaan anda, anda akan terus berada di takuk yang lama.Boleh dikatakan anda seorang yang rugi. Anda rugi kerana tidak memanfaatkan ilmu yang bagus yang boleh mengubah hidup anda.

Hidup memang penuh cabaran. Banyak cabaran yang akan anda hadapi setelah bergelar usahawan internet nanti. Tapi ia sebenarnya adalah satu proses pembelajaran yang berguna terutamanya tentang bagaimana untuk berurusan dengan pelanggan dari luar negara. Jangan gabra kalo tak pandai english. Ini adalah kerana Sifu Lan turut menyediakan forum untuk pelanggan beliau bertanya dan berbincang.

Kat forum tersebut juga banyak ilmu yang anda akan perolehi daripada usahawan ebay lain seperti matzis selain dari Sifu Lan sendiri yang banyakmemberi maklumat berguna kepada mereka yang baru pertama kali mengenali apakah itu eBay.

Tahniah diatas penghasilan ini. Walaupun ia meningkatkan pesaing beliau di Ebay, tetapi ia takkan merugikan kerana ilmu yang dikembangkan akan terus berkembang. Masih banyak rahsia ebay yang belum dibongkar, mungkin Rahsia Jutawan Ebay kot. Ramai yang telah menjadi jutawan di ebay, cuma rakyat Malaysia baru nak mengenalinya.

Usawahan ebay di Malaysia pun ramai yang telah berjaya.Cuma ramai yang bersikap low profile dan tidak mendedahkan diri. Malaysia Boleh!

Anda pun boleh lakukannya. Yang penting adalah anda BERTINDAK. Bukan hanya baca dan lihat. Bak kata Nike, “Just DO IT”. Ia mungkin mengandungi maksud yang ramai yang tak ambil kisah. 🙂

Jika anda masih tertanya tanya tentang ebay, Dapatkan SEKARANG!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

 • ebay sifu
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comments 10

 1. titan November 30, 2008
 2. dien July 1, 2009
 3. akhir February 13, 2011
 4. haizad June 22, 2011
 5. sham June 23, 2011
 6. zaimi July 5, 2011
 7. sham July 6, 2011
 8. lyana January 3, 2012
 9. sham January 3, 2012
 10. sham January 3, 2012

Leave a Reply