Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Pelaburan Emas dan Dirham Perak


Sekarang ini pelaburan emas dan perak menjadi antara pelaburan jangka masa panjang yang cukup popular. Disaat kemerosotan ekonomi dunia berikutan masalah hutang Amerika Syarikat menyebabkan harga emas dan perak melambung tinggi. Harga emas sememang berkait rapat dengan ekonomi Amerika Syarikat sebagai penyimpan stok emas terbesar dunia.

Hari ini banyak bank negara mula membeli emas sebagai langkah untuk mempertahan ekonomi mereka. Ia adalah kerana emas dan perak adalah logam berharga yang kebal daripada sebarang kemerosotan ekonomi.

Graf Kenaikan Harga Emas

Graf Kenaikan Harga Emas

Bagaimana pula dengan harga perak? Anda cuba lihat graf ini:

Graf Kenaikan Harga Perak

Graf Kenaikan Harga Perak

Harga ini akan terus menunjukan peningkatan kerana permintaan orang ramai untuk melabur dalam dinar dan dirham termasuklah jongkong emas dan perak.

Anda boleh rujuk laman  Gold Price untuk merujuk harga semasa emas dan perak.

Dalam tempoh 5 tahun, perak mengalami kenaikan sebanyak 224%. Dan harga ini akan terus meningkat dari masa ke semasa.

Harga Silver

Harga Silver

Namun, perlu diingat. Pelaburan memerlukan ilmu pengetahuan. Ia akan membantu anda untuk menilai pasaran samada untuk membeli dan menjual silver yang anda ada tepat pada masanya. Dengan ini, anda akan memperoleh keuntungan berganda.

Bagaimana?

Saudara Ikram iaitu seorang pelabur perak berkongsikan pengalaman beliau daripada pelaburan perak menerusi Ebook Pelaburan Perak Fizikal. Ia akan menunjukkan strategi yang beliau gunakan untuk mengandakan pegangan perak yang beliau anda dengan cara yang murah.

Tidak semua orang mampu untuk memiliki emas. Harga perak masih rendah pada masa sekarang. Malah daripada forecast yang disasarkan, harga perak mungkin akan naik sehigga USD200/oz. Harga perak pada hari ini baru berada sekitar USD40/oz. Malah ketika ini, ia menunjukkan tanda tanda ia akan terus meningkat lagi selepas ini.

Saya bukan membuat sebarang spekulasi. Namun, ia sememangnya akan meningkat apabila bekalannya semakin berkurangan di dunia ini. Nilai perak dan emas juga tidak boleh dimanipulasi oleh mana mana pihak. Sebab itulah ia adalah logam yang bernilai kepada dunia. Dalam Islam sendiri, kita mengunakan emas dan perak menerusi matawang Dinar dan Dirham.

Nak tahu lebih lanjut tentang strategi dalam pelaburan perak ini. Dapatkan panduan daripada mereka yang pakar dalam pelaburan perak.

Tambahkan Ilmu Tentang Pelaburan Perak

Kita boleh belajar untuk melindungi harta menerusi pelaburan. Belajar daripada mereka yang pakar adalah yang terbaik. Jadi anda boleh tanya mereka nanti sebarang isu tentang pelaburan perak dan sebagainya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • pelaburan dirham
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comments 3

  1. siege August 17, 2011
  2. kerja kosong August 30, 2011
  3. dinsblog September 6, 2011

Leave a Reply

error: Content is protected !!