Rahsia Sulit Bisnes Trading


Rahsia Sulit Bisnes Trading

Bagi mereka yang mengkaji secara Rasulullah SAW. Nabi memulakan perniagaan pada usian 18 tahun dan berkahwin pada usia 25 tahun dengan Saidatina Khadijah. Mas kahwin baginda adalah 100 ekor unta.

Ia bermaksud Nabi sangat kaya ketika muda. Sebab itulah Baginda mengatakan 9/10 rezeki dalam perniagaan. Ia telah dibuktikan sendiri oleh Rasulullah. Malah perniagaan baginda meliputi beberapa negara.

Bisnes apa yang baginda buat? Ia adalah trading!

Rahsia Sulit Bisnes Trading Dikongsikan

Bagi yang tidak tahu apa bisnes trading, secara ringkasnya ia adalah bisnes menjual produk orang lain. Malah Usahawan Islam terbilang iaitu Abdul Rahman Bin Auf terlibat dalam perniagaan trading.

Abdul Rahman berhijrah ke Madinah dengan sehelai sepinggan. Dalam masa beberapa tahun, beliau berjaya memecahkan dominasi masyarakat yahudi.

Dalam bisnes trading, untung kecil-kecil. Namun, kuantitinya banyak dan berulang ulang. Bagi mereka yang membaca kisah Abdul Rahman Bin Auf, beliau berniaga unta pada harga kos. Untungnya diperolehi daripada penjualan tali unta.

Kenapa? Apabila seseorang membeli unta, pasti memerlukan tali untuk mengikat unta yang dibeli. Disitulah keuntungannya, malah pemilik unta akan membeli banyak tali untuk unta-untanya. Dan ia berulang-ulang kerana pasti tali akan putus apabila tiba masanya.

Begitulah dalam bisnes trading. Contohnya apa yang berlaku dalam Ainon Business School (ABS), projek Roti Budak Sekolah sedang berjalan. Tujuan ialah untuk memasuki pasaran sekolah di seluruh Malaysia.

Sasarannya bukan budak sekolah, sebaliknya ialah Mak Cik Kantin.

Bisnes Trading adalah Bisnes B2B iaitu bisnes dengan bisnes. Kita akan berbisnes dengan orang buat bisnes. Kita akan menjadi pembekal kepada pemilik bisnes.

Dalam  hal Projek Roti Budak Sekolah, bisnes akan dijalankan dengan Mak Cik Kantin bukan budak-budak sekolah.  Ia adalah lubuk duit kerana Rasulullah SAW sendiri terlibat dalam bisnes trading!

Bagi yang berminat dengan bisnes trading, jangan risau kerana ada panduan yang dihasilkan. Malah ada juga missing chapter yang memberikan segala tools lain seperti invois, bil dan sebagainya.

Dapatkan >> Fail Sulit Bisnes Trading

Harganya RM90 dan upsell RM10. Jadi harga keseluruhan RM100 untuk semua pakej Fail Sulit ini.

Ia sangat berguna untuk mereka yang nak terlibat dalam Trading. Kami sendiri terlibat dalam bisnes ini. Ia lebih mudah kerana kita akan berurusan dengan orang bisnes bukan pelanggan akhir.

Klik Sini Untuk Dapatkan Fail Sulit Bisnes Trading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • bisnes trading
  • perniagaan trading
  • roti abs
  • maksud trading dalam perniagaan
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comment 1

  1. Alfa January 20, 2014

Leave a Reply