Tips Dan Soalan Exam PTD


Bagi mereka yang menerima surat panggilan menghadiri Peperiksaan Kemasukan Pegawai Tadbir dan Diplomatik atau PTD kini tengah gabra sebab hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi. Pastinya ramai yang kelam kabut mencari bahan dan mencari soalan soalan spot Exam PTD pada 13 November nanti.

Anda bernasib baik kerana Saudara Muaz Hadi telah menghasilkan tips dan juga panduan khas buat mereka yang bakal menduduki peperiksaan ini.

tips dan soalan ptd

Saya pernah menduduki peperiksaan PTD suatu masa dahulu dan pernah melepasinya. Ianya memang sukar. Saya kantoi kat Accessment kat INTAN.

Jadi saya telahpun melihat pakej ditawarkan. Dalam hati ada terdetik, alangkah bagusnya kalau Muaz mengeluarkan menghasilkan Tips dan Soalan PTD ini lebih awal. Saya pasti dapat melepasi peperiksaan tersebut dengan lebih mudah.

Tak la perlu kelam kabut study tanpa tahu hujung pangkal. Semuanya tak kena kerana tiada panduan dan rujukan yang boleh dibuat.

Kejap study sejarah.. Kejap Kenegaraan..

Boleh dikatakan banyak jugak la saya baca untuk persediaan peperiksaan PTD. Namun, anda bertuah kerana adanya Tips PTD ini.

Kenapa la ia tak dibuat dengan lebih awal.

Bagi sesi kali ini, Jualan hanya sehingga 9 November 2010 sahaja. Iaitu kurang daripada seminggu dari sekarang. Jadi ini, akan memberi ruang kepada semua calon untuk fokus kepada ulangkaji.

Sekarang adalah masa yang paling sesuai untuk anda mendapatkan Tips Peperiksaan PTD ini. Anda tidak berpeluang untuk membelinya selepas 9 November setelah jualannya ditutup. Ia bukan main main tau. Pada April lepas, ia dihentikan 2 hari sebelum peperiksaan ptd dijalankan.

Dapatkan TIPS Dan Contoh Soalan PTD Sekarang sebelum anda menyesal.

Segalanya berakhir pada 9hb November 2010. Jadi lepas tu, anda 4 hari untuk study dan buat persediaan mental dan fizikal anda.

p/s: Masa accessment nanti ada Marathon 10km. Jadi berlatih stamina anda lepas abis exam tu. Anda perlu sampai dalam masa 30 minit kalau tak silap saya kat check point. Semput saya dibuatnya dulu.huhuhu

Update: Exam Kemasukan PTD ini biasanya dijalankan pada bulan Julai. Tahun 2011, ia diadakan pada 16hb Julai 2011. Dan mungkin untuk tahun 2012 akan dilakukan pada bulan Julai juga. Peperiksaan ini dilakukan sekali sahaja setahun. Setiap tahun soalannya semakin sukar, anda bernasib baik kerana ada orang yang tolong membuat kajian untuk anda. Dapatkan Segera Tips dan Soalan Exam PTD ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • soalan ptd download
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Leave a Reply