Benarkah Osama Dalang Serangan WTC 911?


Sampai sekarang saya masih meragui osama atau Al-Qaeda menjadi dalang serangan terhadap World Trade Center atau WTC pada 11 September 2011. Adakah benar? Tiada bukti langsung yang menunjukkan mereka terlibat. Malah persoalan utama, bagaimanakah mereka berjaya merampas kapal-kapal terbang terbabit?

Di US, kawalan di lapangan terbang sangat ketat walaupun sebelum peristiwa 911 WTC ini.

wtc

World Trade Center, Manhattan, New York

Amerika Syarikat terus menuding jari kepada Al-Qaeda dan menyerang Afghanistan yang kononya menjadi tapak latihan organisasi “pengganas” ini. Malah negara kita sendiri mengikut menganguk kepala walaupun tiada bukti langsung pembabitan mereka.

Bukti yang ada cenderung kepada Israel, negara Yahudi yang mengawal Amerika Syarikat. Tiada yahudi yang bekerja di World Trade Center tidak hadir bekerja pada hari tersebut. Tidakkah anda merasa ragu ragu jika lebih 4000 orang Yahudi tiba-tiba tidak hadir bekerja dan terselemat daripada runtuhan mercu tanda kebanggaan warga New York ini.

Malah banyak pengkaji mendapati tiada bukti langsung akan pembabitan Osama Laden dalam insiden ini. Amerika Syarikat pula terus menuduh Osama Laden sebagai dalang utama serangan ini.

Mereka seolah olah ingin membuat satu alasan yang tidak dapat diragui langsung untuk menyerang Afghanistan yang terkenal dengan semangat Jihad yang kuat. Russia tewas dengan teruk ketika mereka cuba menawannya pada tahun 80-an. Amerika Syarikat tidak ingin mengulangi kesilapan yang sama. Mereka cuba mencipta satu alasan untuk mereka menyerang tanpa mendapat bantahan daripada negara lain.

Malah ketika ini, negara Islam kebanyakan berpecah belah dan dipimpin oleh pemimpin yang pro-AS. Pastinya mereka akan menjadi pak turut apa sahaja yang dikatakan oleh AS. Mereka akan mengiyakan apa yang dikatakan oleh AS. Peluang ini digunakan sepenuhnya untuk menyerang Afghanistan dan kemudiannya memusnahkan Iraq.

Matlamat utama mereka ialah menguasai sumber minyak dan juga sebagai medan ujian senjata mereka. Industri senjata sedang mengalami penurunan yang teruk. Mereka perlu mencipta perang baru untuk melariskan senjata yang mereka bina.

Dan syarikat senjata ini didalangi oleh orang Yahudi.

Orang Islam dengan OIC… Mereka hanya melihat dan berkata… OOOO…IIII…CCCC

Kemudian duduk bersembunyi di Istana mereka kerana risaukan kehilangan kuasa. Kini banyak negara OIC sedang bergolak. Apa yang dilakukan oleh OIC? Mereka seolah-olah tidak wujud. Sedangkan mereka sepatutnya bertindak sebagai orang tengah untuk mencari kedamaian diantara negara negara Islam.

Malah OIC hanya tinggal satu nama dan tiada fungsi langsung apabila berlaku sebarang insiden melibatkan negara ahli mereka.

Malah negara-negara OIC ini adalah antara mereka yang pertama memberikan sokongan kepada AS untuk menyerang negara ahli mereka sendiri. Mereka dengan pantas berkata ” Ya.. Osama Laden adalah dalang serangan 911″. Mereka sendiri tidak pasti adakah ianya benar?

Benarkah Osama Laden Dalang Serangan WTC 911?

Apa pandangan anda?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comment 1

  1. sham May 11, 2011

Leave a Reply

error: Content is protected !!