Panduan Bisnes Kereta Sewa


Panduan Bisnes Kereta Sewa

Sebenarnya saya memang nak tahu sangat tentang bisnes kereta sewa. Sebabnya, sepanjang 3 tahun saya belajar di UUM, roomate saya adalah mereka yang buat bisnes kereta sewa. Tiap-tiap hari ada orang call nak sewa kereta. Al maklumlah UUM tu diceruk tempat jin bertendang (masa saya belajar la).

Nak keluar ke pekan terdekat adalah pekan Changloon, nak okay skit, jitra. Nak lebih okay, Bandar Alor Setar. Nak kesana punyalah susah, nak bersesak naik bas buruk HBR (entah wujud lagi tah sekarang ni). Kalau nak ke Alor Setar, kena transit dulu di Jitra sebab tiada bas terus ke Alor Setar. Kena tukar bas. Memang susah.

Tapi saya nasib baik sebab 5 semester mempunyai roomate yang ada kereta dan disewakan kepada pelajar lain. Demand sangat tinggi. Kalau kena cara, memang boleh buat duit betul roomate saya tu. Tapi masa tu, tiada panduan pasal bisnes kereta sewa ni.

Orang yang nak dedahkan sepak terajang dunia kereta sewa pun tiada. Sekarang sudah ada orang yang sanggup berkongsi cara betul dalam menguruskan bisnes kereta sewa. Kereta sewa beliau merata di seluruh Malaysia. Tahun 2010 je, beliau ada lebih 70 biji kereta sewa.

kereta-sewa-myvi

Panduan Bisnes Kereta Sewa Daripada Pakar Bisnes Kereta Sewa

Tuan Wahi Abd Rashid sebenarnya adalah seorang pembeli ebook saya. Bila saya tahu ilmu yang beliau ada, saya pula nak berguru dengan beliau. DVD Bisnes Kereta Sewa telah saya dapatkan. RM200 kalau nak dibandingkan dengan ilmu yang disampaikan. Bagi mereka yang nak buat bisnes kereta sewa, memang wajib dapatkan dulu guru.

Kalau nak coaching, pasti beribu yang dicaj. Namun, beliau kongsikan cara bisnes beliau dengan RM200 sahaja. Ia cukup berbaloi kerana bisnes kereta sewa adalah bisnes yang lumayan tetapi berisiko tinggi. Apa nak buat jika penyewa buat lari kereta? Apa nak buat jika kereta kemalangan? Bagaimana perjanjian sewaan?

Semua ini diberikan kepada anda dalam pakej ini.

Kandungan DVD Panduan Bisnes Kereta Sewa

Anda akan diberikan softcopy berikut:

  • Borang Perjanjian Sewa
  • Invois
  • Resit
  • Perjanjian Pajakan
  • Bisnes Kad
  • Kertas Kerja Memohon Lesen Pelancongan
  • Contoh Catatan Rekod Kewangan (pdf)
  • 9 Contoh Sebutharga
  • Strategi Pemasaran – Hotel Affiliate Program
  • 5 Template Rekod Kenderaan
  • 1 Template Penyelenggaran Kereta
  • Contoh Sistem Tempahan Kereta Sewa Online (pdf)

Ini kalau beli, mahu beribu orang caj untuk semua dokumen ini. Tapi Tuan Wahi bagi macam tu je..ish.ish..sangat pemurah.

Video lagi. Tuan Wahi berikan pula video untuk anda:

  • Video 1 – Perkongsian Pengalaman
  • Video 2 – Kelebihan dan Masalah Bisnes Kereta Sewa
  • Video 2 – Bagaimana Menguruskan Bisnes Kereta Sewa

Mahal ilmu tu. Anda perlu tahu semua ini kalau nak buat bisnes kereta sewa. Kalau tak, boleh lingkup dibuatnya.

Ada lagi… Ebook Panduan Bisnes Kereta Sewa

  • Bagaimana Saya Memulakan Bisnes Kereta Sewa?
  • Pengalaman Bekerja Dengan Syarikat Pelancongan
  • Masalah Bisnes Kereta Sewa
  • Sistem Bisnes Kereta Sewa
  • Bagaimana Mengembangkan Bisnes Kereta Sewa?
  • Tip Memulakan Bisnes Kereta Sewa
  • Tip Membeli Kereta Sewa
  • 4 Isu Bisnes Kereta Sewa
  • 7 Tip Menapis Pelanggan Kereta Sewa
  • Menubuhkan Syarikat Kereta Sewa Berlesen
  • Blanket Hire Purchase
  • Masa Depan Bisnes Kereta Sewa
  • 8 Kajian Kes Kehilangan Kereta Dan Kemalangan

Wah.. banyak betul. Anda rasa menarik tak tawaran tu? Kalau saya dah mengelupur nak tahu lebih lanjut..Sebab saya memang buat bisnes. Banyak benda boleh kita belajar daripada pengalaman orang lain.

Itu belum tengok testimoni pembeli DVD tu.. Ada yang dapat job daripada luar negara, pendapatan 5 angka pun ada daripada bisnes kereta sewa ni.

>>> TENGOK TESTIMONI MELETUP INI<<<

Klik je link atas ni.. Memang total success buat mereka yang nak berjaya.

Nak berbisnes memang kena berguru. Cari guru yang boleh guide anda ke jalan yang betul. Insyallah akan berjaya di dunia dan akhirat.

Kalau anda tak puas hati dengan DVD ini, Anda boleh minta refund dalam masa 30 hari. Tiada risiko untuk anda belajar ni. Tapi tengok apa yang diberikan tu, refund memang tak perlu kot. Sebab semuanya berharga.

Nak belajar? Sediakan pengeras RM200 je. Bukan beribu ringgit ya. Ini cara bisnes yang betul. Bukan melabur tak tentu hala dalam skim entah apa-apa di internet.

Kalau anda rasa atau memang ada kereta extra, kenapa tak disewakan je. Dapat duit tambahan lagi. Daripada asyik dok bayar kat bank tiap-tiap bulan. Baik buatkan kereta tu buat duit untuk anda. Yang duduk dekat dengan kolej, sangat sesuai kalau nak mula bisnes ni.

Ok. Sampai disini dulu karangan kali ini. Harap anda tak rasa boring..heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • bisnes kereta sewa
  • bisnes sewa kereta
  • perniagaan kereta sewa
  • cara buat kereta sewa
  • memulakan perniagaan sewa kereta
  • cara buat bisnes kereta sewa
  • cara bisnes kereta sewa
  • perniagaan sewa kereta
  • cara bisnes sewa kereta
  • cara membuat kereta sewa
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 11

  1. sham May 28, 2014
  2. Kereta Sewa Klang June 15, 2014
  3. sham June 16, 2014
  4. sham November 17, 2014
  5. John Joe December 1, 2014
  6. Hidzir Omar December 9, 2014
  7. sham December 12, 2014
  8. Muhamad Firdaus April 11, 2015
  9. Ahmad Fidzri July 26, 2015
  10. Hasnan August 27, 2015
  11. rizal May 10, 2017

Leave a Reply

error: Content is protected !!