Buat Duit Dengan Amazon

Apa yang anda tahu tentang Amazon? Bukan hutan Amazon tau.

Amazon.com

Ia adalah salah sebuah kedai online paling besar kat dunia ni. Ia  mempunyai ribuan produk yang dijual dengan keuntungan berbilion dollar setiap tahun. Malah Amazon.com masing mendominasi dunia e-commerce di dunia ini.

Rasanya ramai yang masih tak tahu, anda sebenarnya boleh buat duit dengan amazan sebagai affiliate atau associate amazon. Biasanya Amazon memberi komisen 4% daripada harga jualan yang berjaya kita hasilkan. Ia produk fizikal, jadi tak leh beri banyak komisen la. Tetapi kadar conversion bagi Amazon adalah 20% ke 30% berbanding produk digital.

Kebanyakan orang yang melayari Amazon terutama di US akan membeli menerusinya sebab Amazon.com adalah satu brand e-commerce paling diyakini di US.

Apa yang perlu anda buat ialah

1. Layari laman web Amazon.con

2. Mendaftar sebagai associate atau affiliate amazon. Caranya anda ke bawah sekali dan anda akan melihat macam kat bawah tu. Klik dan mendaftar la.

3. Anda boleh mengunakan blog anda untuk lakukan promosi.

Cara yang paling berkesan adalah dengan kaedah produk review. Ia sangat berkesan kerana biasanya orang US membeli berdasarkan review dan saranan orang lain.  Saya sendiri pun akan beli sesuatu setelah melihat review dan testimoni orang yang membelinya terlebih dahulu.

Amazon membayar komisen menerusi cek atau menerusi kupon pembelian barang di Amazon.com. Kalau kita, mestilah nak cek bukan?

Bagaimana nak buat duit dengan Amazon ni?

Saya sarankan untuk anda mendapatkan satu panduan yang dihasilkan oleh seorang usahawan internet WANITA iaitu SH Munira. Tak ramai tau IM wanita kat Malaysia ni. Beliau adalah salah seorang daripada IM Malaysia yang berjaya.

Ebook yang dihasilkannya ialah Teknik Dominasi Amazon.

Ia menunjukkan cara untuk mengunakan blog dalam menghasilkan komisen menerusi Amazon.com.  Saya beranggapan buat duit dengan Amazon ni susah dulu. Pandangan saya dah berubah skit bila tengok semakin ramai anak Malaysia mejana ribuan ringgit menerusi  Amazon.

Ia bukanlah sesuatu yang mustahil. Sebagai lelaki, saya rasa tercabar jugak dengan kejayaan beliau.

Beliau dah buktikan bahawa wanita pun boleh buat. Rakyat Malaysia memang boleh buat duit dengan Amazon.

Anda sebenarnya boleh Mendominasi Amazon dan buat duit dengan banyak. Musim Krismas pun dah dekat sekarang ni.

Selamat Hari raya Aidiladha semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • buat duit dengan amazon

Comments 7

  1. ros April 25, 2011
  2. sham April 26, 2011
  3. ros April 26, 2011
  4. sham April 28, 2011
  5. ros May 1, 2011
  6. zack July 9, 2011
  7. sensasi2020 October 23, 2015

Leave a Reply

Kemaskini Terbaru Terus
Ke Emel Anda

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.