BossMailer adalah Malware?


Disebabkan respon terhadap post sebelum ini menyebabkan saya tambah skit. Buat yang tak tahu apa itu malware, ia bermaksud malicious software atau perisian yang boleh merosakkan komputer. Saya search mengunakan firefox tentang keyword “bossmailer”. Dan keputusannya…

bossmailer

Google kelaskan site tu ada malware! Bagi saya ia adalah suatu yang mengejutkan kerana kononnya  mereka “bayar” google untuk benarkan spam.

Ia bukan image editing pape..anda boleh search sendiri la ye..

Bukan nak dengki pape…Apa yang baik saya akan sokong…apa yang tak baik saya takkan sokong..

Tentang email harvesting & mass mailing saya akan bantah sekeras kerasnya sebab ia tidak beretika. Ia melanggar hak privacy orang. Ia terang terangan adalah spam. Tak perlu nak bagi alasan lain dah.

Saya dengki dengan kejayaan orang Melayu?Saya suka kalo orang Melayu berjaya. Pastikan apa yang dibuat tidak melanggar etika perniagaan. Biarlah orang yang menyertainya mendapat kepuasan dan bimbingan yang sewajarnya. Bukan setakat nak ambil duit orang dan biarkan mereka terkapai kapai. Itu yang salah.

Power mana pun marketing jika produk bermasalah atau orang tidak puas hati.Ia pasti ada sesuatu yang tak kena..Jangan pulak jual vakum kat orang asli… Nak jual benda ICT,pastikan ada support team yang akan membantu.

ICT bukanlah ikan celup tepung yang terkenal di Terengganu. ICT adalah Information Communication and Technology.. Bila cakap pasal teknologi pasti akan ada jurang teknologi diantara generasi. Janganlah dijual kepada mereka yang dah tua yang tak reti guna komputer.

Kalo jual jugak,maknanya nak menipu orang tua tu. Tak kesian ke jika ada yang telah mengumpul wang berpuluh tahun disebabkan benda ni.Mereka hilang semua duit. Saya bersimpati dengan mereka yang rasa tertipu tersebut.

Orang takkan pertikaikan jika jual kepada golongan yang betul. Tetapi apabila jual kat orang yang langsung tak pernah pegang komputer seumur hidup. Ia akan pasti menimbul isu.

Adakah blog ini dipantau MOSTI? Lantak la.. Lagi bagus jika mereka ambil tindakan yang sewajarnya tentang perkara ini.

Saya bukannya cuba menegakkan benang yang basah. Apa yang dikatakan adalah betul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • BossMaileradalahMalware?
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 40

  1. titan April 1, 2008
  2. beduz April 1, 2008
  3. zulfadzli April 1, 2008
  4. salaam April 1, 2008
  5. waka April 2, 2008
  6. Kumon April 2, 2008
  7. Komeng April 2, 2008
  8. abdfatah April 2, 2008
  9. vilarreal April 3, 2008
  10. azman April 3, 2008
  11. komenebook.com April 9, 2008
  12. nordin April 13, 2008
  13. bajet April 14, 2008
  14. roshaizul April 14, 2008
  15. abdfatah April 14, 2008
  16. non_alliance April 14, 2008
  17. sham April 15, 2008
  18. bajet April 15, 2008
  19. abdfatah April 15, 2008
  20. mr.eims April 18, 2008
  21. kooreen79 April 19, 2008
  22. system failure April 28, 2008
  23. zdzu May 1, 2008
  24. bajet May 4, 2008
  25. eddyshu May 10, 2008
  26. tie May 28, 2008
  27. bajet May 29, 2008
  28. rengas June 2, 2008
  29. sakura June 9, 2008
  30. hadi September 25, 2008
  31. rania March 15, 2009
  32. Siti Hawa May 28, 2009
  33. fadli July 6, 2009
  34. fadli July 6, 2009
  35. sugarpinky August 25, 2009
  36. EDDIE January 17, 2010
  37. Samsiah April 24, 2010
  38. sham April 25, 2010
  39. Putra September 7, 2010
  40. Abdfatah February 4, 2015

Leave a Reply

error: Content is protected !!