Panduan Asas Paypal Daripada Zulfadli aka Smartzul


Bagi mereka yang masih tercari cari panduan mengunakan Paypal. Rasanya Panduan Asas Paypal ini paling sesuai untuk mereka yang ingin memaksimakan pengguna Paypal dan juga memanfaatkannya dalam perniagaan mereka.

Apa yang anda ingin tahu tentang paypal telah disentuh oleh saudara Zulfadli dalam ebook beliau ini. Beliau akan menunjukkan tentang:

 1. Pengenalan asas Paypal. Selepas membaca penerangan di dalam bab ini, anda semakin jelas betapa mudahnya menggunakan Paypal dan akan menyesal kerana tidak menggunakan Paypal sejak dahulu lagi!
 2. Contoh-contoh penggunaan Paypal. Untuk memantapkan lagi pemahaman terhadap aplikasi Paypal, anda akan ditunjukkan contoh sebenar penggunaannya.
 3. Kad debit cadangan. Tidak semua kad debit boleh digunakan untuk mendaftar Paypal. Saya akan cadangkan beberapa kad debit yang terbukti berjaya digunakan untuk pengesahan akaun Paypal.
 4. Pendaftaran akaun Paypal untuk perniagaan. Proses ini amat mudah sahaja. Namun anda perlu melakukan dengan teliti.
 5. Pengesahan akaun Paypal. Pada peringkat inilah ramai yang GAGAL. Ya, GAGAL mengesahkan akaun mereka dengan kad debit. Anda akan diterangkan proses yang perlu dilakukan agar kad debit anda tidak ditendang oleh sistem Paypal.
 6. Pantang larang Paypal. Tidak melakukan hal-hal yang bertentangan dengan peraturan Paypal akan mengurangkan risiko akaun anda daripada dibekukan. Jangan sesekali meremehkan perkara ini.
 7. Memindahkan wang ke akaun bank. Ditunjukkan langkah demi langkah bagaimana mengeluarkan wang dari akaun Paypal ke akaun bank. Saya tahu, ini adalah perkara yang menyeronokkan sekali.
 8. Asas penggunaan akaun Paypal. Bagaimana menerima dan menghantar duit ke akaun Paypal pihak lain dan juga cara buat “buy button”.
 9. BONUS: 13 cara mengisi duit ke akaun Paypal anda. Ya, bukan satu, tetapi 13 cara! Tidak guna kalau ada akaun tapi tidak ada duit di dalamnya.

Yang paling saya suka ialah 13 cara untuk mengisi duit ke dalam akaun Paypal anda. Nak tau kena la dapatkan Panduan Asas Paypal ni.

Duit ni dah selamat dimasukkan kedalam akaun Maybank2u saya.

Klik Imej Untuk Besarkan.

Jangan risau sangat la sebab Paypal adalah selamat digunakan untuk perniagaan anda. Saya telah mengunakannya sejak tahun 2006. Pelbagai karenah Paypal saya pernah alami seperti dispute, limited access dan sebagainya.

Walaupun tidak sepenuhnya disentuh dalam ebook ini, sekurang kurang anda boleh dan tahu mengunakan akaun Paypal ini dengan selamat.

Harga Panduan Asas Paypal ini kini berharga RM30 (ketika review ini ditulis). Harga pengenalan RM20 telah pun tamat. Jadi anda terpaksa dapatkan pada harga RM30 untuk ebook ini. Menurut zul, beliau akan mengemaskini ebook ini dari masa ke semasa mengikut perkembangan semasa Paypal.

Ini adalah kerana Paypal bakal membuka pejabatnya di Malaysia tidak lama lagi.Pastinya akan ada polisi baru untuk membantu perkembangan Paypal di Malaysia.

Anda boleh dapatkan Panduan Asas Paypal ini sekarang untuk membantu anda menguruskan perniagaan anda dengan lebih effisien. Saya mengenali Saudara Zulfadli sejak tahun 2006 dan pernah berganding bahu dengan dalam bengkel perniagaan internet Ebiz Malaysia. Saya tahu, pastinya beliau akan overdelivered dalam setiap produk yang dihasilkan beliau.

Pengenalan asas Paypal. Selepas membaca penerangan di dalam bab ini, anda semakin jelas betapa mudahnya menggunakan Paypal dan akan menyesal kerana tidak menggunakan Paypal sejak dahulu lagi!
Contoh-contoh penggunaan Paypal. Untuk memantapkan lagi pemahaman terhadap aplikasi Paypal, anda akan ditunjukkan contoh sebenar penggunaannya.
Kad debit cadangan. Tidak semua kad debit boleh digunakan untuk mendaftar Paypal. Saya akan cadangkan beberapa kad debit yang terbukti berjaya digunakan untuk pengesahan akaun Paypal.
Pendaftaran akaun Paypal untuk perniagaan. Proses ini amat mudah sahaja. Namun anda perlu melakukan dengan teliti.
Pengesahan akaun Paypal. Pada peringkat inilah ramai yang GAGAL. Ya, GAGAL mengesahkan akaun mereka dengan kad debit. Anda akan diterangkan proses yang perlu dilakukan agar kad debit anda tidak ditendang oleh sistem Paypal.
Pantang larang Paypal. Tidak melakukan hal-hal yang bertentangan dengan peraturan Paypal akan mengurangkan risiko akaun anda daripada dibekukan. Jangan sesekali meremehkan perkara ini.
Memindahkan wang ke akaun bank. Ditunjukkan langkah demi langkah bagaimana mengeluarkan wang dari akaun Paypal ke akaun bank. Saya tahu, ini adalah perkara yang menyeronokkan sekali.
Asas penggunaan akaun Paypal. Bagaimana menerima dan menghantar duit ke akaun Paypal pihak lain dan juga cara buat “buy button”.
BONUS: 13 cara mengisi duit ke akaun Paypal anda. Ya, bukan satu, tetapi 13 cara! Tidak guna kalau ada akaun tapi tidak ada duit di dalamnya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comments 3

 1. mashita July 20, 2010
 2. Carl August 5, 2010
 3. rubaidah bt omar April 1, 2015

Leave a Reply

error: Content is protected !!