Perjalanan Kejayaan Billionaire Dunia Tak Semuanya Indah


Kita mengenali billionaire ini. Mereka mengubah dunia dengan perniagaan dan ciptaan mereka. Namun tidak semua yang dilakukannya berjaya. Infografik ini menerangkan kejayaan dan kegagalan mereka dalam mengubah dunia hari ini.

billionair

 

Kebanyakan daripada kita memandang tentang kejayaan, kita tak sedar berapakah kegagalan yang mereka hadapi sebelum mereka berjaya dan dikenali sebagai orang terkaya di dunia. Kejayaan mereka tidak bergerak secara lurus. Sebenarnya banyak bengkang bengkok yang mereka hadapi sehingga mereka kini adalah antara billionaire dunia yang mengubah dunia hasil ciptaan dan idea mereka.

Mereka semuanya berusaha tanpa penat lelah. Mereka tak terlibat dalam skim cepat kaya. Mereka membina perniagaan sebenar. Mereka fokus dengan apa yang mereka usahakan. Banyak kita boleh belajar daripada kegagalan mereka.

Mereka juga manusia seperti kita yang akan diuji dengan kegagalan. Jangan putus asa kerana kejayaan akan menunggu mereka yang berusaha. Jauhi mana-mana skim cepat kaya kerana anda tidak akan kaya dengannya. Sebaliknya belajar untuk menambah ilmu dan aplikasikannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comment 1

  1. Nurul August 20, 2015

Leave a Reply