Laporan Percuma Buat Duit Dengan Blog


Semalam saya meluangkan masa untuk menulis satu laporan percuma khas untuk mereka yang inginkan menambah pendapatan mereka menerusi blog. Tapi pastikan ianya blog dot com, bukannya blog percuma seperti blogspot dan sebagainya.

blog

Download Laporan Percuma

Ecover saya hasilkan sebelum tidur pada pukul 3 pagi. Jadi saya buat simple sahaja la. Saya ni malas skit untuk kerja design design sekarang ni. Walau apa pun semoga laporan ringkas ini dapat memberikan gambaran tentang peluang untuk anda membina pendapatan tambahan menerusi blog dot com anda sendiri.

Saya yakin anda semua boleh lakukannya. Buta IT? Alasan je tu sebenarnya untuk meletakkan halangan pada diri anda. Anda boleh buka email,guna internet, chatting… Itu semua sudah memadai untuk anda mulakan blog dot com anda sendiri sebagaimana Shamsuriyadi.com ini. Kosnya hanya 3,4 kotak rokok je.:P

Saya tak merokok,jadi saya agak je 3,4 kotak rokok tu. Kos untuk memiliki blog dot com serendah RM60 sahaja untuk domain dan juga hosting. Ianya kini mampu dimiliki oleh semua orang walaupun anda melabelkan diri anda “buta IT”. Bagi saya mereka adalah celik IT kerana memanfaatkan internet untuk urusan harian walaupun untuk membaca blog politik. 🙂

Bagaimana untuk setup blog? Tak susah. Anda boleh memilih untuk install secara manual atau secara automatik menerusi Fantastico. Hanya beberapa klik anda boleh setup menerusi Fantastico. Malah saya gunakannya untuk blog blog saya. Ia memudahkan saya untuk mengemaskini versi terbaru blog saya tanpa perlu susah susah untuk upload fail/script wordpress ke server.

Anda boleh dapatkan Panduan Bina Blog Dot Com di http://www.PanduanBinaBlog.com .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comments 2

  1. nuwa March 12, 2009
  2. Murni April 17, 2009

Leave a Reply

error: Content is protected !!