Ebook Kek Cawan, Belajar Buat Kek Cawan Daripada CD di Rumah


Sebenarnya di zaman teknologi hari ini, semua maklumat dihujung jari sahaja. Termasuklah untuk belajar membuat kek cawan atau cupcake. Sebenarnya tak susah pun untuk belajar. Cuma kita perlu pandai mencari inisiatif untuk belajar.

Nak belajar buat kek cawan aka cupcake?

Zaman sekarang ini tanpa perlu berkursus pun anda boleh belajar membuat kek cawan ini. Tak percaya?

Lihatlah testimoni daripada pelanggan produk BuatCupcake.com

belajar kek cawan

Ini adalah hasil yang dibuat oleh seorang lelaki. Siapa kata perempuan je suka memasak. Lelaki pun suka memasak pada hari ini. Kepada ibu ibu dan wanita diluar sana, tidakkah merasa tercabar? Orang lelaki yang tiada asas dalam bakeri berjaya membuat kek cawan sendiri.

Beliau tidak pernah menghadiri sebarang kursus sebelum ini. Hanya belajar menerusi CD Buat Cupcake sahaja. Malah ada pelanggan produk ini sudah menerima tempahan cupcake daripada rakan rakan di facebook.

Anda boleh belajar buat kek cawan hanya dari rumah!

Serius! Anda memang boleh belajar dari rumah je. Ia telah terbukti. Ia mengandung ebook kek cawan dan juga video video dalam pembuatan kek cawan. Bagi mereka yang tiada masa untuk menghadiri kursus, belajar buat kek cawan dari rumah adalah penyelesaian terbaik.

Peralatan Untuk Belajar Buat Kek Cawan

Selain daripada CD ini, anda perlu mendapatan barangan keperluan bakeri di kedai barangan bakeri. Harga tidaklah mahal.Jika rumah anda sudah mempunyai oven dan mixer, ia lebih menjimatkan. Ia adalah peralatan penting dalam pembuatan kek cawan. Anda tidak perlu membeli peralatan yang mahal, memadai mengunakan peralatan yang murah.

Harga barangan

1. Oven Elektrik  dalam RM150 paling murah

2. Hand mixer, beli yang harga kurang dari RM100 je.

3. Nozzle – harganya dalam Rm4 – RM6 bagi satu jenis nozzle.

4. Piping Bag – harga dalam Rm4 sekotak.

Yang lain ialah bahan bahan untuk membuat kek dan krim. Resepi untuk membuatnya anda akan pelajari dalam CD Panduan Bisnes Cupcake keluaran Puan Shida. Pada masa sekarang, harga ialah RM100. Ia mungkin akan dinaikkan sedikit masa lagi. Jika nak murah, anda boleh dapatkan sekarang.

Jika anda menghadiri kursus, biasanya diantara RM250 ke RM700 sehari. Dengan hanya RM100, anda boleh belajar tentang pembuatan kek cawan ini. Murah dan mudah untuk mereka yang sibuk.

Dapatkan Sekarang

klik – www.buatcupcake.com

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comment 1

  1. annisa June 6, 2012

Leave a Reply

error: Content is protected !!