Skim Highway Group Resources


Saya memang mendapat banyak pertanyaan skim baru yang sedang hot di media sosial sekarang ini. Nak cepat kaya guna Highway Group Resources, barulah lah cepat kaya. Kata mereka lah. Malah saya juga menerima WhatsApp yang mengajak saya join mereka kononnya ia adalah skim paling best di alam semesta.

Medan utama promosinya FB, Whatsapp, Wechat.

Dengan ROI 214% dalam masa 4 bulan. Join RM350 lepas 4 bulan dapat RM800, nak teruskan Total dapat RM10,600. Gile untung!

Tapi semua ni jerat je..

Skim sebegini orang awal join untung la. Tapi masalahnya, duit yang dapat tu reinvest balik kononnya nak lebih kaya. Last kayap terus. Duit lebur entah kemana… Sebab saya tidak melihat Highway Group ini mempunyai produk apa apa. Ada yang cakap syarikat depa ni buat main property, developer, forex dan sebagainya.. Tapi takde bukti apa apa pun.. Setakat cakap, siapa pun boleh bah..

Skim Highway Group Resources

highway group resources

Mereka juga mendakwa mereka adalah Koperasi. Tapi hasil semakan di SKM, tidak wujud pun koperasi HGR dalam rekod Suruhanjaya Koperasi Malaysia. Boleh tengok gambar kat atas tu, saya tak edit nama orang yang spam ke Inbox saya. Kalau nak terjun dalam perigi HGR ni, silakan. No.contact ada kat brosur ni..hehehehe

BTW, ofis saya dalam 800 meter je daripada pejabat Suruhanjaya Koperasi Malaysia. Nanti kalau diorang cakap dah tubuh koperasi, boleh saya pergi semak kat SKM. Dekat website SKM pun ada senarai koperasi yang berdaftar dengan SKM. Download Senarai Koperasi kat Sini.

 

highway

highway2

highway4

Cara bagaimana mereka beroperasi ni mudah je. “Simpan” RM350 kat HGR, setiap bulan dapat “pencen” RM100 selama 11 bulan. Kalau nak stop pada bulan ke 4, dapat RM800. Disini diorang nak test, setia ke tak.. Boleh makan ke tak… Kebanyakannya komfirm la tak stop bulan ke 4 dan teruskan sampai bulan ke 9 dan ke 11. Manusia kan memang tamak. Siapa tak nak duit kan? Lagi dengan keadaan ekonomi sekarang yang lembab semacam ni. Lagi la galak skim cepat kaya tumbuh.

Analisis Laman Web

Laman web utama diorang saya tak pasti sebab search kat google takde. Yang ada banyak untuk geng rekrut orang je. Jadi saya assume http://highwaygroup2u.com/ ini adalah laman web utama mereka. Ia dibangunkan dengan WordPress. Dan ia laman web terbengkalai. Saya tak pasti bagaimana mereka simpan rekod dan duit ahli. Bawah bantal kot.. 😛

Sebab diorang cakap ada e-wallet. Jadi kena la ada website untuk ahli login dan uruskan e-wallet diorang.

Hasil semakan Whois, ia didaftarkan pada 3 April 2015 dan akan tamat 3 April 2016. Memang nak hit and run betul kalau macam ni. Sampai target cabut terus. Agak pandai juga sebab protect privacy jadi tak tahu siapa disebalik laman web ni.

whois_highway

Skim Meragukan dan Bakal Terkubur

Saya orang IT, biasanya laman web adalah antara perkara yang akan saya semak. Jika laman web tak siap, kenapa orang boleh percaya. Antara sebabnya:

  1. Laman web tu tak siap, agak tak logik dan tolol jika ada duit berjuta tapi tak mampu nak bangunkan laman web dan sistem yang proper. Tang mana e-wallet ya? Itupun orang boleh percaya kat Highway Group Resources (HGR).
  2. Takkan rekod simpan dalam buku kot. Pendaftaran secara manual oleh kaki-kaki yang dilantik. Ia disahkan lagi dengan iklan diorang kat http://www.majalah.com/?classified:highway-group-2015-menjana-keuntungan-berganda-untuk-kita-semua:FV5DPDLSS5 . “Leader” akan ambil cash dari HQ dan bank in ke akaun peserta. Fuh..Gilo ni. Kalau “leader” tu cabut lari bawa duit, hangpa nganga la kat tepi highway. Fragile gile ni. Itu belum lagi “syarikat” cabut lari…hahaha
  3. Jika yang join ini berfikir betul-betul, mereka boleh bezakan antara batu dan permata. Dengan tiada core business yang jelas. Ramai percaya mereka buat property. Property tak naik harga sampai lebih 200 peratus setahun yang boleh bayar BONOS BOSAU macam tu.
  4. Ia secara jelas buat skim piramid, bayar orang atas dulu. Lepas tu galak “reinvest” agar boleh sapu semua nanti. Itulah skim cepat kaya yang terkubur sebelum ni buat.
  5. Serius. Skim Highway Group Resouces ni sebijik macam Skim Pak Man Telo dulu. Simpan duit orang masuk kat bawah bantal. Semua manual agar Bank Negara tak boleh detect. Itu zaman dulu. Ini zaman moden la. Depan komputer, semua maklumat diorang boleh dapat la.
  6. Nak collect duit daripada orang awam kena dapat kebenaran daripada BNM. Ini sah takde ni. Buka syarikat bulan 2, terus collect duit orang awam atas nama “simpanan” kemudian tawarkan pulangan pulak.

Nasihat saya… Tak payah join la. Tak lama lagi terkubur la tu. Bukan nak PHD tengok Melayu kaya, tapi tak nak tengok Melayu kena makan Melayu. Dah banyak skim cepat kaya sebelum ni terkubur sebelum ni. Pakai sistem lagi canggih daripada HGR ni.

Tak perlu belajar tinggi pun kalau nak tahu. Guna je akal yang waras menilai macam mana benda ni berjalan.

Ni guna sistem ala kutu macam ni, lagi tak boleh percaya langsung walaupun ada agreement letter yang dimatikan setem sekalipun.

Ya. Setiap bisnes ada risiko. Tapi kalau dah tahu, lobang besau kat tengah highway tu kenapa pergi terjun jugak? Itu kerja ##### namanya!

p/s: Kebetulan betul nama Highway Group Resources ini sama dengan syarikat money laundring kat US yang kena sumbat lokap kat US cuma namanya Highway Group Inc. Ke diorang adik beradik, ambil inspirasi..hehehe

p/p/s: Yang nak join tu, fikir betul-betul. Buat istiharah dulu. Tak salah nak jadi kaya, tapi cari jalan yang betul yang halal dan tidak meniayai orang lain. Yang masuk awal jadi leader syok, yang masuk last balik awal. Mohon berhati-hati dalam membuat keputusan.

abs

Kemaskini:

  1. Penafian Kewujudan Koperasi HGR oleh SKM

Pihak Suruhanjaya Koperasi Malaysia menafikan kewujudan Koperasi Permodalan Bersatu Berhad. – http://www.skm.gov.my/Perkhidmatan/Pusat-Media-(1)/Arkib/Pengumuman/2015/KENYATAAN-SKM-Penafian-SKM-Koperasi-Permodalan-Ber.aspx

2. Pengesahan Konsep Money Game oleh HGR

Daripada Fanpage Syarikat ini, mereka mengakui mereka memang buat skim money game. Guna duit kemasukan orang ramai untuk membayar apa yang dimaksudkan sebagai hibah. Jadi ia secara jelas, tiada transaksi perniagaan berlaku. Cuma duit daripada “tabungan” kemasukan ahli baru dan juga reinvest oleh ahli lama.

hiway lagi..

Kakitangan BNM sekarang agak proaktif dalam membuat siasatan tentang skim baru yang muncul. Dengan maklumat yang ada, lebih senang pihak berkuasa mengambil tindakan.

Andainya HGR menjalankan perniagaan yang sebenar, mereka tidak perlu risau “perniagaan” mereka ini akan terkubur. Malah akan lebih maju selepas ini. Takkan tak yakin kot dengan “perniagaan” sendiri.

P/s: Saya tidak pernah membuat laporan kepada pihak berkuasa terhadap mana-mana skim cepat kaya sebelum ini kecuali tentang penipuan pelaburan Arowana. Itupun sudah terlambat kerana mereka sudah cabut lari terlebih dahulu setelah BNM membuat siasatan.

Kemaskini Terbaru:

Ada pihak telah membuat laporang kepada SSM, BNM dan juga SC. Berikut adalah emel maklumbalas daripada pihak berkenaan.

hgr-ssm

Jawapan daripada Bank Negara Malaysia:

hgr-bnm

Jawapan daripada Suruhanjaya Sekuriti:

hgr-sc

Ulasan Ustaz Esa Deraman Tentang Skim Highway

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • cpotrading com
  • koperasi permodalan bersatu berhad
  • higway group
  • highway group 2016
  • mym1 tipu
  • mym1 malaysia
  • highwaygroup2u penipu
  • komen koperasi permodalan bersatu berhad
  • haiway group
  • highwaygroup resources
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Comments 510

  1. ijal December 12, 2015
  2. abdfatah December 12, 2015
  3. sham December 12, 2015
  4. Junaidy Jaimi December 13, 2015
  5. Yusri December 13, 2015
  6. kelabu asap December 13, 2015
  7. sham December 13, 2015
  8. PERLU PERTOLONGAN December 14, 2015
  9. AFZAN December 14, 2015
  10. Khalid December 14, 2015
  11. Izzs December 14, 2015
  12. sham December 14, 2015
  13. sham December 14, 2015
  14. aaminn December 15, 2015
  15. sham December 15, 2015
  16. neo December 16, 2015
  17. abu December 17, 2015
  18. syahir December 18, 2015
  19. Fe fie December 18, 2015
  20. Fe fie December 18, 2015
  21. Affendi December 18, 2015
  22. Umi Kalsom Yaacob December 18, 2015
  23. paan December 19, 2015
  24. sham December 19, 2015
  25. sham December 19, 2015
  26. idcms December 20, 2015
  27. Huurenna December 21, 2015
  28. Jeffrey December 21, 2015
  29. FELIX December 21, 2015
  30. sham December 21, 2015
  31. Jeffrey December 21, 2015
  32. Jeffrey December 22, 2015
  33. Jeffrey December 22, 2015
  34. Jeffrey December 22, 2015
  35. wadi December 22, 2015
  36. wak jawa December 22, 2015
  37. wak jawa December 22, 2015
  38. jameela December 23, 2015
  39. nursalika December 23, 2015
  40. Namek3062 December 23, 2015
  41. Mas Binti Achit December 23, 2015
  42. sham December 24, 2015
  43. sham December 24, 2015
  44. penjual kopi December 24, 2015
  45. yob December 24, 2015
  46. yob December 24, 2015
  47. zul December 24, 2015
  48. jij December 24, 2015
  49. Noury December 24, 2015
  50. Zack December 24, 2015
  51. mradhi December 24, 2015
  52. baharum December 24, 2015
  53. abdul hakiem b abdul rahim December 24, 2015
  54. mohd noor omar December 24, 2015
  55. rafi December 24, 2015
  56. Tapai87 December 25, 2015
  57. Jan December 25, 2015
  58. Wan Din December 25, 2015
  59. amirrahman December 25, 2015
  60. Rizal December 25, 2015
  61. sham December 25, 2015
  62. sham December 25, 2015
  63. Menawarkan pulangan tertentu dan tetap dalam masa tertentu tanpa melakukan sebarang kerja yang setimpal
  64. Tiada penjualan barang yang sebenar
  65. Mempromosikan komisyen dan sistem kaki lebih utama dari menjual produk sebenar
  • sham December 25, 2015
  • Rozana December 25, 2015
  • Gvet December 26, 2015
  • ipin December 26, 2015
  • Syu Gombak December 26, 2015
  • Aril December 26, 2015
  • bongkar December 26, 2015
  • roy December 26, 2015
  • Hamba Allah December 26, 2015
  • yana December 27, 2015
  • Hamba allah December 27, 2015
  • Megat December 27, 2015
  • ALAPAD December 28, 2015
  • Sangpoji December 28, 2015
  • k.rul December 28, 2015
  • UmminSofiya December 28, 2015
  • Nik Medina December 28, 2015
  • dryodi December 28, 2015
  • achid December 28, 2015
  • sharul December 28, 2015
  • ajik December 29, 2015
  • ac December 29, 2015
  • Rey December 29, 2015
  • wan December 29, 2015
  • Ahli HG December 29, 2015
  • Raziman December 29, 2015
  • sham December 30, 2015
  • sham December 30, 2015
  • zack December 30, 2015
  • anti scam December 30, 2015
  • Nazrul December 30, 2015
  • Nik Muhd Hafzam December 30, 2015
  • sham December 30, 2015
  • Member HG December 30, 2015
  • mencari December 30, 2015
  • sham December 30, 2015
  • Mr.R December 30, 2015
  • sham December 30, 2015
  • sham December 30, 2015
  • mr.powergold999 December 30, 2015
  • en pride December 31, 2015
  • didi December 31, 2015
  • Rez December 31, 2015
  • Umairah December 31, 2015
  • ariozz January 1, 2016
  • Skim lebuhraya berhantu January 2, 2016
  • Puteri January 2, 2016
  • ejam January 2, 2016
  • jinggo January 3, 2016
  • Cyka January 3, 2016
  • Edy January 4, 2016
  • bob January 5, 2016
  • kherly January 5, 2016
  • Zul January 5, 2016
  • Syifa January 5, 2016
  • Jeffrey January 5, 2016
  • Jeffrey January 5, 2016
  • Jeffrey January 6, 2016
  • Jeffrey January 6, 2016
  • Khairul January 6, 2016
  • sham January 6, 2016
  • qura January 6, 2016
  • razman January 7, 2016
  • Jeffrey January 7, 2016
  • Jeffrey January 7, 2016
  • sham January 8, 2016
  • Kamal January 8, 2016
  • mr.isQ January 9, 2016
  • Syifa January 9, 2016
  • Vory January 9, 2016
  • Qida January 9, 2016
  • Anis January 9, 2016
  • netizen January 9, 2016
  • arasy January 10, 2016
  • Arin January 10, 2016
  • musafir January 11, 2016
  • hamba January 11, 2016
  • hamba January 11, 2016
  • hamba January 11, 2016
  • Ree January 11, 2016
  • sham January 11, 2016
  • sham January 11, 2016
  • sham January 11, 2016
  • Demie January 11, 2016
  • sahara January 12, 2016
  • TZ January 12, 2016
  • aku_FAIZAL January 13, 2016
  • faizal January 13, 2016
  • sham January 13, 2016
  • Fazio January 13, 2016
  • Yana January 14, 2016
  • KUTU January 14, 2016
  • achanx January 14, 2016
  • man January 14, 2016
  • mie January 14, 2016
  • mie January 14, 2016
  • hamba January 14, 2016
  • sham January 15, 2016
  • sham January 15, 2016
  • sham January 15, 2016
  • sham January 15, 2016
  • sham January 15, 2016
  • Cucu makcik bedah January 15, 2016
  • hamba January 15, 2016
  • sham January 15, 2016
  • zul January 16, 2016
  • spiderking January 16, 2016
  • Faz January 16, 2016
  • sham January 16, 2016
  • Namaku... January 17, 2016
  • Namaku... January 17, 2016
  • airmata sesalan January 18, 2016
  • ms.fa January 18, 2016
  • sham January 18, 2016
  • sham January 18, 2016
  • Wan January 18, 2016
  • sham January 18, 2016
  • Wan January 18, 2016
  • simen org January 19, 2016
  • simen org January 19, 2016
  • Kaharuddin Abdullah January 19, 2016
  • Wan January 19, 2016
  • FAIRUZ January 19, 2016
  • simen org January 19, 2016
  • Anak Nelayan January 19, 2016
  • anonymus January 20, 2016
  • sham January 20, 2016
  • Orang Takda PHD January 20, 2016
  • nor January 20, 2016
  • sekadar mencuba January 21, 2016
  • shah January 21, 2016
  • Wan January 21, 2016
  • mie January 21, 2016
  • Pakkoy January 21, 2016
  • sham January 21, 2016
  • amansri January 22, 2016
  • FAIRUZ January 22, 2016
  • azhar January 22, 2016
  • Muhammad Fauzan sahabat anda... January 22, 2016
  • Nina January 23, 2016
  • wan January 23, 2016
  • wan January 23, 2016
  • nor January 23, 2016
  • Zul January 23, 2016
  • Zul January 23, 2016
  • sham January 23, 2016
  • sham January 23, 2016
  • FAIRUZ January 23, 2016
  • kamarul Farid January 24, 2016
  • Wan January 24, 2016
  • Shidi January 24, 2016
  • Nik Rohaizad January 24, 2016
  • Amin al-amin January 24, 2016
  • Hussein Mustafa January 24, 2016
  • Joe January 25, 2016
  • sham January 25, 2016
  • Ariffin January 25, 2016
  • Amin al-amin January 25, 2016
  • Amin al-amin January 25, 2016
  • jeffrey January 26, 2016
  • Sareeya January 26, 2016
  • real January 26, 2016
  • real January 26, 2016
  • afiqah January 26, 2016
  • sham January 26, 2016
  • sham January 26, 2016
  • sham January 26, 2016
  • afiqah January 26, 2016
  • Hussein Mustafa January 26, 2016
  • Amin al-amin January 26, 2016
  • Namaku... January 26, 2016
  • FAIRUZ January 27, 2016
  • auta January 27, 2016
  • faiz January 27, 2016
  • cacamarba January 27, 2016
  • cacamarba January 27, 2016
  • Insan lemah January 27, 2016
  • sham January 27, 2016
  • Cikgu Azam menulis January 27, 2016
  • sham January 27, 2016
  • cacamarba January 27, 2016
  • FIKIRAN TERBUKA January 27, 2016
  • Namaku... January 27, 2016
  • muhammad January 28, 2016
  • Cacamarba January 28, 2016
  • bulat January 28, 2016
  • ingin tahu January 28, 2016
  • mustafa matsom January 28, 2016
  • sham January 28, 2016
  • Ramlisaleh January 28, 2016
  • gadis pemalu January 28, 2016
  • Rosli January 29, 2016
  • Ahmed Albab January 29, 2016
  • Tukun January 29, 2016
  • hafiz January 29, 2016
  • Amin al-amin January 29, 2016
  • meja naruto January 29, 2016
  • FAIRUZ January 29, 2016
  • Khalil January 29, 2016
  • Amin al-amin January 29, 2016
  • FAIRUZ January 29, 2016
  • Amin al-amin January 29, 2016
  • Sareeya January 29, 2016
  • grace January 30, 2016
  • iker banking & finance consultancies January 30, 2016
  • FAIRUZ January 30, 2016
  • Amin al-amin January 30, 2016
  • mie January 30, 2016
  • FAIRUZ January 30, 2016
  • Amin al-amin January 30, 2016
  • FAIRUZ January 30, 2016
  • Known Devil January 30, 2016
  • Amin al-amin January 30, 2016
  • Khalil January 31, 2016
  • Khalil January 31, 2016
  • Khalil January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • Cikgu Azam menulis January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • Mazli Ibrahim January 31, 2016
  • Mazli Ibrahim January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • FAIRUZ January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • Mazli Ibrahim January 31, 2016
  • sham January 31, 2016
  • Insan prihatin January 31, 2016
  • shah January 31, 2016
  • Amin al-amin January 31, 2016
  • Pemerhati January 31, 2016
  • afiqah January 31, 2016
  • sham January 31, 2016
  • sham January 31, 2016
  • sarip February 1, 2016
  • pemerhati 2 February 1, 2016
  • Man February 1, 2016
  • Rizal February 1, 2016
  • Nizam February 1, 2016
  • sham February 1, 2016
  • sham February 1, 2016
  • Amin al-amin February 1, 2016
  • Anak Nelayan February 1, 2016
  • Anak Nelayan February 1, 2016
  • sham February 1, 2016
  • FAIRUZ February 1, 2016
  • Nizam February 2, 2016
  • kesian hwg February 2, 2016
  • sham February 2, 2016
  • Namaku... February 2, 2016
  • xstream February 2, 2016
  • ummi UM February 2, 2016
  • Nizam February 2, 2016
  • Anak Nelayan February 3, 2016
  • Man February 3, 2016
  • Anak Nelayan February 3, 2016
  • Anak Nelayan February 3, 2016
  • Man February 3, 2016
  • tanpa nama February 3, 2016
  • Curious February 3, 2016
  • TALAPIA 1 February 3, 2016
  • Mazli Ibrahim February 3, 2016
  • sham February 3, 2016
  • sham February 3, 2016
  • Sareeya February 4, 2016
  • Nizam February 4, 2016
  • Man February 4, 2016
  • Baharum February 4, 2016
  • sham February 4, 2016
  • Anak Nelayan February 4, 2016
  • sham February 4, 2016
  • Anak Nelayan February 4, 2016
  • Nizam February 4, 2016
  • Nizam February 4, 2016
  • Mazli Ibrahim February 4, 2016
  • Mazli Ibrahim February 4, 2016
  • Anak Nelayan February 5, 2016
  • Ghazali February 5, 2016
  • jehan February 5, 2016
  • Anak Nelayan February 5, 2016
  • Anak Nelayan February 5, 2016
  • Mazli Ibrahim February 5, 2016
  • sham February 5, 2016
  • Mazli Ibrahim February 5, 2016
  • ko tak perlu tau February 5, 2016
  • Mazli Ibrahim February 6, 2016
  • Mazli Ibrahim February 8, 2016
  • MissDayana February 9, 2016
  • sham February 9, 2016
  • Man February 10, 2016
  • Ira February 10, 2016
  • sham February 10, 2016
  • Anak Nelayan February 11, 2016
  • Nizam February 11, 2016
  • Man February 11, 2016
  • momoshiro February 11, 2016
  • Ira February 12, 2016
  • Man February 12, 2016
  • Ira February 12, 2016
  • Anak Nelayan February 12, 2016
  • Amin al-amin February 12, 2016
  • Ira February 12, 2016
  • Nizam February 13, 2016
  • Namaku... February 13, 2016
  • paan February 13, 2016
  • Man February 13, 2016
  • Mazli Ibrahim February 13, 2016
  • Ira February 13, 2016
  • Shamsuddin February 13, 2016
  • jebon February 14, 2016
  • Suriyad February 14, 2016
  • Suriyad February 14, 2016
  • Pok man February 14, 2016
  • Mohd Firdaus Bin Jasni February 14, 2016
  • Wan February 14, 2016
  • topek February 14, 2016
  • spiderking February 15, 2016
  • spiderking February 15, 2016
  • spiderking February 15, 2016
  • spiderking February 15, 2016
  • adam February 15, 2016
  • spiderking February 15, 2016
  • adam February 15, 2016
  • Krav February 15, 2016
  • Mr.Mamak February 15, 2016
  • Ira February 15, 2016
  • mie February 16, 2016
  • Skudis February 16, 2016
  • Skudis February 16, 2016
  • Skudis February 16, 2016
  • Anak Nelayan February 16, 2016
  • Mazli Ibrahim February 16, 2016
  • Bob February 17, 2016
  • mkk February 17, 2016
  • Man February 17, 2016
  • mkk February 17, 2016
  • Amin al-amin February 17, 2016
  • Amin al-amin February 17, 2016
  • Anak Nelayan February 18, 2016
  • Najib Razak February 18, 2016
  • Anak Nelayan February 18, 2016
  • sham February 18, 2016
  • Amin al-amin February 18, 2016
  • Amin al-amin February 18, 2016
  • Najib Razak February 18, 2016
  • Ali February 18, 2016
  • Ali February 18, 2016
  • Amin al-amin February 18, 2016
  • mkk February 18, 2016
  • Ali February 18, 2016
  • Anak Nelayan February 18, 2016
  • Anak Nelayan February 18, 2016
  • Amin al-amin February 18, 2016
  • Nizam February 18, 2016
  • Najib Razak February 18, 2016
  • iktibar February 18, 2016
  • mkk February 19, 2016
  • nasurinhakimu February 19, 2016
  • Penilai February 20, 2016
  • Nizam February 20, 2016
  • kakros February 21, 2016
  • Ariffin February 21, 2016
  • Amin al-amin February 21, 2016
  • Mazli Ibrahim February 21, 2016
  • Nalza February 22, 2016
  • kakibaca February 23, 2016
  • baby cipan February 24, 2016
  • mr.powergold999 February 24, 2016
  • Najib Razak February 24, 2016
  • Najib Razak February 24, 2016
  • Anak Nelayan February 25, 2016
  • Najib Razak February 25, 2016
  • Nizam February 25, 2016
  • Najib Razak February 25, 2016
  • Nizam February 26, 2016
  • Padan muka February 26, 2016
  • Anak Nelayan February 26, 2016
  • Chah February 26, 2016
  • Chot February 26, 2016
  • Nalza February 26, 2016
  • sham February 26, 2016
  • Yiee February 27, 2016
  • Huda February 27, 2016
  • Anti penipu February 27, 2016
  • Noname February 27, 2016
  • Najib Razak February 27, 2016
  • Nalza February 27, 2016
  • Huda February 27, 2016
  • Anak Nelayan February 29, 2016
  • JOVIECHIEN February 29, 2016
  • JOVIECHIEN February 29, 2016
  • AhmNaz March 1, 2016
  • @PRIHATIN March 1, 2016
  • dino March 4, 2016
  • sham March 5, 2016
  • sham March 5, 2016
  • Huda March 6, 2016
  • Nalza March 6, 2016
  • ngokngekk March 9, 2016
  • haji sudin March 10, 2016
  • Najib Razak March 11, 2016
  • kelautttttttt hgway... March 14, 2016
  • jaken March 15, 2016
  • Tuan Was was March 17, 2016
  • Nurul Halimin March 22, 2016
  • aisyah March 27, 2016
  • Ina March 28, 2016
  • Khai March 28, 2016
  • Aby April 8, 2016
  • cikguzul April 17, 2016
  • Chor April 18, 2016
  • Azeya89 April 18, 2016
  • Dina April 20, 2016
  • Joe April 28, 2016
  • ac May 3, 2016
  • ngokngekk May 3, 2016
  • AMRI May 31, 2016
  • azrul June 6, 2016
  • Ja June 9, 2016
  • khazi July 1, 2016
  • pukianjing July 13, 2016
  • Webreader July 21, 2016
  • Wan July 21, 2016
  • sham July 21, 2016
  • james July 22, 2016
  • RAHIM July 22, 2016
  • X THUNDER July 23, 2016
  • SelmaNuton July 23, 2016
  • ArePeace July 23, 2016
  • Dina July 24, 2016
  • sham July 24, 2016
  • Ed July 24, 2016
  • Rauf July 25, 2016
  • faisal July 25, 2016
  • peminat Jeffreyyyy July 26, 2016
  • Adha Zain August 7, 2016
  • Takut terkena lagi August 9, 2016
  • Takut terkena lagi August 9, 2016
  • sham August 9, 2016
  • Bayu beracun August 12, 2016
  • N bukan nama sbnr September 1, 2016
  • Walid September 1, 2016
  • Faizman September 4, 2016
  • freez December 3, 2016
  • Fira December 31, 2016
  • Dato Sri Highway September 14, 2017
  • Leave a Reply

    About The Author

    error: Content is protected !!