Perang Gaza cetus perang siber


Sekarang ni zaman siber.Internet banyak digunakan untuk urusan.Hacker dari Turki; Agd_Scorp/Peace Crew telah menyerang beberapa laman web tentera US termasuk NATO. Hacker turki sebelum ini banyak menyerang laman orang secara suka suka kini banyak menfokuskan laman web kepunyaan perniagaan dan orang israel.

Nampaknya golongan hacker pun dah mula mengerakkan perang siber.Setahu saya, kumpulan hacker turki memang ditakuti kerana kemampuan mereka mengodam laman web. Kini ribuan laman perniagaan kecil israel digodam. Mereka meninggal mesej kepada laman web yang mereka “kerjakan”.Antaranya:

“Stop attacks u israel and usa! you cursed nations! one day muslims will clean the world from you!”

Tentera israel semakin menjadi jadi.Walau apapun, tentera israel memang pengecut. Mereka mengunakan anjing yang dilatih untuk “survey” keadaan,jika selamat baru la keluar dari kereta kebal. Sama seperti askar US, disebabkan ketakutan melampau, ramai askar US yang mengidap sakit jiwa apabila balik dari Iraq atau Afganistan.

Sebab itulah Israel banyak menyerang dengan mengunakan jet dan peluru berpandu. Mereka pasti akan mampus sekiranya berperang secara berdepan. Dalam laman web islamtoday, HAMAS buat pertama kalinya mengunakan senjata anti pesawat dan menembak jatus sebuah helikopter Israel.

helikopterjatush_r300x

Ia adalah sebuah helikopter Apache buatan US. Perang gaza baru bermula. Walaupun dikenakan sekatan ekonomi, mereka tetap bertahan demi mempertahankan bumi Palestin. Tempat suci ketiga bagi umat Islam. Tindakan Israel yang cuba membawa Hizbollah dan Iran berperang dengan mereka masih belum terlaksana. Walaupun Ulamak Iran,Ayatullah Ali Khomenei  pada mulanya telah meluluskan 70,000 sukarelawan untuk berperang di Gaza. Tetapi ditarik balik kerana Iran menyedari taktik Israel ini.Israel pasti akan menjadikan alasan sukarelawan tersebut untuk menyerang Iran.

Ini adalah kerana Iran dapat mengesan taktik jahat Israel untuk membawa US berperang bersama dengan mereka di Asia barat jika mereka berperang dengan Iran. Mereka sengaja mengapi apikan pemimpin Iran untuk berperang.Setakat ini Iran masih “cool” agar tidak termasuk jerat Israel.

Namun, saya cukup kecewa dengan Mesir yang sekongkol dengan Israel mengenakan sekatan ekonomi. Malah Mesir dan Jordan tidak membenarkan bantuan kemanusiaan melalui kawasan mereka. Bantuan kemanusiaan perlu masuk menerusi Israel.Sebab inilah Tun Dr.Mahathir menyarankan Malaysia menghantar sendiri menerusi jalan laut kerana Gaza berada di tepi pantai.

Walaupun undang undang antarabangsa melarang kapal tanpa senjata diserang.Saya pasti Israel akan menyerang mana mana kapal bantuan kemanusiaan. Ia bukanlah perkara yang ganjil jika israel menyerang bantuan kemanusiaan kerana mereka sememang mahukan rakyat Palestin di bumi Gaza lenyap dari muka bumi ini. Sebab itulah mereka menyerang semua hospital dan memusnahkan ubat ubatan dan alatan hospital.

Mereka berharap mereka yang tercedera mati.Ini akan memudahkan mereka mengambil alih semua kawasan milik Palestin. Mereka telah mengambil Palestin sedikit demi sedikit. Tidak mustahil, jika Gaza pula hilang dari peta Palestin. Cuba lihat peta palestin ini:

palestine

Bersama lah kita berdoa agar kemenangan di pihak pejuang Palestin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • peta gaza
  • perang gaza
  • peta palestin
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comments 2

  1. sham January 14, 2009
  2. sanipunye January 28, 2009

Leave a Reply

error: Content is protected !!