Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Rujukan Exam Online PTD


Exam Online PTD sesi November 2016 merupakan sesi kedua pengambilan calon untuk jawatan Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada tahun ini. Ini kali pertama kot SPA ambil 2 kali untuk PTD ini. Kebiasaanya hanya sekali setahun. Jadi ini bermakna, kerajaan memerlukan lebih ramai ketua-ketua yang berdedikasi dalam merancang dan membangunkan negara.

exam-ptd-2016

Setiap pengambilan seramai 300 orang calon. Jadi memang exam online ptd ni memang susah. Saya tahu sebab dah 4 kali saya ambil. Sekarang dah umur dah hampir expired untuk kerja kerajaan. Saya pernah sekali ke PAC bagi jawatan PTD ni. 2 kali lulus, 2 kali gagal. Sekali saya ke PAC. Ini semua pengalaman berharga untuk saya.

Yela. Kat PAC semua hebat-hebat belaka. Lulusan luar negara pun ramai. Bila speaking, slang habis. Kita dok angguk jela.hahaha

Namun, saya suka konsep PAC sebab ia memang untuk menguji bagaimana untuk menjadi ketua. Bagaimana untuk kedepan berbanding orang lain yang segan nak ke depan. Ia mendorong kita untuk mencungkil bakat yang terpendam. Saya pun tak sangka dalam debat saya boleh patahkan hujah lulusan luar negara.. Namun, takde rezeki. Ramai calon yang lebih hebat.

Jadilah saya seorang blogger dan penulis sekarang. Kalau tak, takdelah saya menulis blog ni kalau jadi PTD. Itu semua perancangan Allah. Allah berikan jawatan tu kepada mereka yang lebih layak untuk berkhidmat kepada orang ramai.

Berbalik kepada Rujukan Exam Online PTD.. Ramai yang tak tahu.. Rujukan ini sudah dijual sejak tahun 2008 lagi. Dah lama dah. Dah ia dikemaskini dalam setiap kali exam. Pengkajinya bukan sebarangan orang.. lecturer, engineer dan juga ada yang mempunyai kelulusan Master dari universiti tempatan. Mereka ini menjadi format dan bentuk-bentuk soalan yang sering ditanya oleh SPA.

Jadi bukan senang kerja mereka ini. Setiap isu baru, mereka perlu rekodkan. Termasuklah apabila ada bajet dibentangkan, mereka perlu alert dengan perancangan dan juga isu yang timbul.

RUJUKAN EXAM ONLINE PTD OLEH INFOKERJAYA RESOURCES

Bagi mereka yang belum pernah mengambil exam ini, rujukan ini merupakan satu rujukan yang bagus untuk anda membuat persediaan kerana ada nota ringkas dan juga nota berkenaan isu semasa yang kita mungkin tak tahu. Jadi anda bertuah kerana ada pihak yang berkerja memantau dan merekodkan segala isu ini untuk calon exam spa.

  1. Contoh Soalan Yang Berbeza Setiap Kali dan Setiap JawatanBagi mereka pernah membeli sebelum ini, setiap kali exam mereka akan mengemaskini nota dan juga contoh soalan agar ia releven dengan jawatan yang bakal ditanya dalam exam online SPA ini. Sebab itu, ia berbeza-beza dalam peperiksaan jawatan lain.
  2. Kemaskini Percuma 3 TahunAnda tidak perlu beli setiap tahun rujukan ini. Jika tahun hadapan dipanggil lagi, anda akan diberikan secara percuma versi kemaskini nota dan juga rujukan untuk anda membuat ulangkaji. Mungkin ada yang sibuk, dengan nota ini, ia merupakan jalan singkat untuk membuat ulangkaji untuk exam online ptd anda.
  3. Support yang MantapSaya mengenali tim Infokerjaya sejak awal dulu. Rujukan mereka telah membantu ramai calon untuk lulus dalam exam sebelum ini sehinggakan SPA pun pening untuk menapis calon yang layak. Bayangkan lebih 8000 orang lulus pada exam lepas. Jenuh SPA nak menapis calon untuk ke tahap temuduga.
  4. Wang dipulangkan jika tidak membantuJika anda merasakan panduan yang anda beli tidak membantu, anda boleh meminta wang anda dikembalikan tanpa banyak soal. Jadi jika tidak membantu, anda boleh emel dan minta kembali duit anda.

Bagi mereka yang pernah menjadi pengkaji. Ia bukan tugas yang senang. Sebab itulah mereka mengenakan bayaran untuk rujukan yang mereka hasilkan. Kerja mereka yang perlu sentiasa alert dengan isu semasa dan merangka nota untuk membantu calon dalam peperiksaan online spa.

Ia bukan mudah.

Perlukan Rujukan Untuk Exam Pegawai Tadbir Diplomatik?

Jika anda perlukan nota dan rujukan untuk peperiksaan PTD anda, anda boleh dapatkan di:

> Rujukan Exam PTD 

Anda boleh klik link diatas. Harganya diantara RM40 ke RM120 mengikut pakej yang mereka tetapkan. Anda boleh dapatkan mengikut pakej yang anda rasakan perlu untuk anda menghadapi segala cabaran yang bakal mendatang bagi menjawat jawatan PTD atau Pegawai Tadbir Diplomatik nanti. Klik Sini Untuk Download Rujukan Peperiksaan Online PTD Anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

  • dato@sdn bhd @streamyx com mail
  • beli rujukan online exam ptd boleh percaya
  • benih bagus sdn bhd
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.

Leave a Reply

error: Content is protected !!