Tingkatkan Keselamatan Semasa Mengunakan Facebook


Sekarang ini isu pengodaman dan hacking semakin hebat diperkatakan. Bermula kempen pengodaman laman web kerajaan dan terbaru apabila kumpulan hacker anonymous meletakkan satu tarikh untuk menjatuhkan Facebook kerana membenarkan maklumat mereka digunakan oleh kerajaan Amerika. Keselamatan facebook anda perlu menjadi perkara utama.

Sebagai langkah berjaga-jaga dalam mengunakan Facebook, anda boleh mengunakan capaian lebih selamat dengan https. Dengan ini, ia mengelakkan daripada unsur tidak balik seperti malware,spyware yang datangnya daripada Facebook dihalang daripada mengakses komputer anda.

Apa yang perlu anda lakukan ialah menukar status capaian facebook anda pada Account Setting Facebook anda.

keselamatan facebook

Security Setting FB

Kemudian pilih Security dan ubah setting Safety Browsing dan Save.

Jadi selepas ini, setiap kali anda log masuk Facebook dengan lebih selamat. Ia adalah kerana https merupakan langkah keselamatan laman web yang digunakan untuk melindungi pengguna mereka daripada diceroboh. Kaedah ini juga digunakan oleh pihak bank untuk memeningkatkan kadar keselamatan rangkaian dan laman web mereka. Laman web yang mengunakan https akan diencripted kepada format yang sukar diceroboh oleh pengodam.

Mohon tukar segera setting keselamatan Facebook anda. Lindungi akaun anda daripada diceroboh oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Ia merupakan satu langkah terbaru daripada facebook untuk melindungi pengguna mereka. Facebook sebelum ini mengalami isu keselamatan privacy yang cukup kritikal. Mereka dikritik teruk kerana kadar keselamatan yang rendah digunakan sehingga ia mudah dieksploitasi oleh mereka yang tidak bertanggungjawab.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Klik Untuk Share..Semoga Bermanfaat Kat kawan Anda.
AliDropship is the best solution for drop shipping

Comment 1

  1. kerja kosong August 30, 2011

Leave a Reply